970_250_eko
Vesti

Prodaje se verovatno poslednji novi Saab na svetu

Reč je o modelu 9-3 u karavan varijanti

1.33KPregleda

 

Ko kaže da se više nigde ne može kupiti novi Saab automobil? Jedan salon u Italiji u svojoj ponudi ima model 9-3 u karavan varijanti, koji je verovatno poslednji novi Saab na svetu.

Nekadašnji ovlašćeni diler kompanije Saab, prodajni salon „Zanetti Omero & C“ čije je sedište u gradu Pordenone u Italiji, u svom magacinu ima i jedan praktično novi Saab 9-3 Sportwagon. Predstavnici tog salona su kupili model 9-3 sa namerom da ga preprodaju, pre nego što je kompanija Saab ugašena. Međutim, ovaj automobil nikada nije našao svog vlasnika.

Predstavnici salona nisu objavili informaciju o godini proizvodnje ovog modela, ali mi pretpostavljamo da je on konstruisan 2011. godine, pre nego što je fabrika u gradu Trolhetan u Švedskoj obustavila proizvodnju i pre nego što je kompanija proglasila bankrot, što se desilo iste te godine.

Ovaj Saab je prešao svega 90 kilometara i verovatno još uvek ima miris novog automobila, uprkos činjenici da je proveo oko sedam godina u prodajnom salonu. Na jednoj od fotografija se čak vidi i originalna plastična folija koja prekriva pod automobila.

Ovaj metalik crni Saab 9-3 Sportwagon je u Vector paketu opreme, što znači da ima automatsku kontrolu klime, kožna sedišta, seznore za parking, adaptivni tempomat, kožom obmotan multifunkcionalni volan, vetrobransko staklo sa grejačima, aluminijumske felne i drugo.

Ispod njegove haube krije se TTiD4 turbodizel agregat radne zapremine 1,9 litara koji razvija 130 konjskih snaga. Ovaj agregat je povezan sa šestostepenim manuelnim menjačem preko kojeg se snaga šalje prednjim točkovima. Moramo da napomenemo i da je ovaj model 2011. godine bio jedan od „najčistijih“ automobila u svojoj klasi, jer je zahvaljujući filteru čestica ispunjavao Euro 5 standarde emisije štetnih gasova.

Informaciju o ceni ovog automobila smo ostavili za sam kraj. Naime, ovaj Saab se prodaje po ceni od 31.000 evra, što je basnoslovna suma za automobil proizveden 2011. godine. Jedini način na koji se ta cena može opravdati jeste da se automobil kupi, ne kako bi bio vožen, već kako bi stajao u garaži, uz nadanje da će u budućnost vredeti nešto više.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery