Vesti

Procurele fotografije nove generacije modela Opel/Vauxhall Corsa!?

Fotografije koje nam otkrivaju gotovo sve

Opel Corsa
1.95KPregleda

*Napomena: Procurele fotografije nove generacije modela Corsa smo povukli na zahtev Opela. Umesto njih su stavljene zvanične fotografije koje smo dobili ranije… 

Fotografije nove generacije modela Opel/Vauxhall Corsa su procurele na internet pre zvanične premijere tog vozila koja je planirana za Sajam automobila u Frankfurtu u septembru.

Opel Corsa

Naime, ove fotografije su se našle na zvaničnom sajtu magazina L’Automobile. Na njima po prvi put vidimo novu generaciju modela Opel/Vauxhall Corsa bez ikakve kamuflaže. Fotografije su ubrzo uklonjenje sa tog sajta, međutim, to se nije desilo pre nego što ih je neko sačuvao. Kasnije su se one našle i na jednom francuskom forumu sa koga su takođe ubrzo sklonjenje. To samo ukazuje na činjenicu da je Opel izvršio veliki pritisak kako bi te slike bile uklonjenje.

Na fotografijama se vidi model Opel/Vauxhall Corsa-e

Međutim, uprkos tome, fotografije su se brzinom svetlosti proširile internetom. Na njima vidimo evolucionarni dizajnerski iskorak predstavnika Opela u B segmentu. Na fotografijama se po svemu sudeći nalazi potpuno električna verzija modela Corsa koja će nositi ime Corsa-e. Kao i ostatak linije tog modela, ovaj model će deliti platformu sa novim Peugeot 208. Preciznije, platfomra će se deliti sa modelom Peugeot e-208.

Svi Corsa modeli će biti bazirani na CMP platformi PSA grupacije. Na istoj platformi su bazirani i gore pomeunti Peugeot 208, ali i DS3 Crossback. Zahvaljujući novoj platformi, Corsa ne samo da će biti elektrifikovana, već će biti i znatno laksa od svog prethodnika. Navodi se da će ona biti za čak 108 kilograma laksa. To će sa sobom doneti i prednosti po pitanju ekonomičnosti i dinamike vožnje.

Gledajući fotografije vidimo da će nova Corsa biti šira i niža od trenutnog modela. Takođe,vidimo da će ona izgledati dinamičnije. Na prednjem delu automobila se ističu novi farovi (po prvi put dostupni sa IntelliLux Matrix LED tehnologijom), i nova maska (gril).

Opel Corsa

Bočne strane otkrivaju sportski dizajn C stubova koji zajedno sa crnim krovom daju utisak da krov “pluta”. Na zadnjem delu se ističu LED svetlosne jedinice koje podsećaju na one sa modela Insignia.

Enterijer verovatno predstavlja najveći iskorak u odnosu na prethodni model Corsa. Na fotografijama vidimo da će novi model imati moderniji dizajn komandne table sa digitalnom instrument tablom i velikim centralnim ekranom infotejnment sistema. Ipak, velike su šanse da će ovo biti dostupno kao opcija, a ne kao standardna oprema. Što se softvera tiče, nova Corsa će odbaciti MyLink interfejs kompanije GM. Umesto toga, ona će imati nove PSA infotejnment sisteme.

Opel Corsa

Dimenzije i mehanizacija

Kako je na forumu napisano ispod fotografije, nova Corsa je za 40 mm duža i 18 mm šira od trenutne generacije. To znači da će ovaj model imati i više prostora u kabini. Navodi se i da će zapremina prtljažnika biti 309 litara. To znači za 25 litara više nego kod trenutnog modela.

Nema puno informacija o paleti motora, ali bi Corsa-e trebalo da ima isti elektromotor od 100 kWh i bateriju od 50 kWh kao i Peugeot e-208. Očekuje se i slična autonomija od oko 340 kilometara sa jednim punjenjem po WLTP standardima.

Od SUS agregata se očekuje 1,2-litraski PureTech trocilindraš sa turbo punječem. On će se naći u uvodu ponude. Pored njega se očekuje i 1,5-litarski turbo dizel koji razvija oko 99 KS.  

1 Komentar

  1. […] Nakon što smo prekjuče prvi u regionu objavili vest o procurelim fotografijama nove, šeste genera…, Corsa-e, stigla nam je molba iz Opel-a da iste fotografije povučemo sa sajta. Međutim, samo par sati nakon što smo uradili ono što se od nas tražilo, Opel je poslao PR Saopštenje da je upravo ta, nova, šesta generacija modela Corsa, u potpuno električnoj varijanti, i zvanično predstavljena. Uz iste one fotografije koje smo morali da uklonimo sa sajta. […]

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery