Vesti

Toyota ponovo pokreće proizvodnju delova za treću i četvrtu generaciju modela Supra!

Sličan program imaju i drugi proizvođači…

Toyota Supra Mk3
2.25KPregleda

Predstavnici kompanije Toyota  su otkrili da će se veliki broj rezervnih delova za treću i četvrtu generaciju modela Supra ponovo proizvoditi.

Toyota Supra Mk4

Predsednik kompanije Gazoo Racing, Šigeki Tomojama, najavio je ovo na događaju u Japanu koji je održan radi promocije nove, pete generacije modela Supra. Tek treba da se otkrije koji će se do delovi ponovo proizvoditi.

“O tome koji će se delovi proizvoditi tek treba da govorimo, ali smo sigurni da ćemo zadovoljiti potrebe vlasnika tih modela”, naveo je Tomojama.

Ova inicijativa je nazvana “GR Heritage Parts” i slična je program koji je prošle godine lansirala kompanija Nissan. Naime, zbog potražnje klijenata, Nissan je ponovo pokrenuo proizvodnju delova za generacije R33 i R34 modela Skyline GT-R. Nakon toga, ponovo su počeli da se proizvode i delovi za generaciju R32 istog modela.

Toyota Supra Mk3

Sličan program ima i Mazda, koja je počela da proizvodi nove delove za prvu generaciju modela Miata. Honda već neko vreme prodaje delove za originalni NSX.

Najava o ponvnom pokretanju proizvodnje delova za starije generacije modela Supra stigla je samo nekoliko meseci nakon što je i zvanično predstavljena najnovija generacija istog modela.

Peta generacija modela Supra ispod haube krije redni šestocilindarski agregat zapremine 3,0 litara koji potiče iz BMW-a. Taj agregat razvija 335 konjskih snaga i 494 Nm obrtnog momenta. Agregat je povezan sa osmostepenim ZF menjačem preko kog se snaga šalje zadnjim točkovima. Zahvaljujući tome, ovaj model iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 4,1 sekundu. Toyota u Japanu prodaje ovaj model i sa četvorocilindarskim agregatom zapremine dva litara.

Toyota Supra Mk5

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery