Predstavljamo

Premijerno su predstavljeni BMW X5 M i X6 M!

Predstavljene su i Competiton varijante koje razvijaju do 617 KS!

BMW X5 M i X6 M
2.24KPregleda

BMW je pre par dana i zvanično predstavio modele X5 M i X6 M. Oba modela će svoj javni debi imati tokom vikenda koji je pred nama, na DTM trci u Hokenhajmu.

BMW X5 M i X6 M

Da počnemo od onoga što se krije ispod haube. Naime, oba modela poseduju TwinPower Turbo  4.4-litarski V8 agregat koji razvija impresivnih 592 KS (441 kW) i 750 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa osmostepenim M Steptronic menjačem preko koga se snaga šalje svim točkovima. Tu je i aktivni M diferencijal.

Zahvaljujući ovoj konfiguraciji, modeli BMW X5 M i X6 M iz mesta do „stotke“ ubrzavaju za samo 3,9 sekundi. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h. Međutim, sa opcionalnim M Driver paketom opreme, maksimalna brzina je 290 km/h.

Takođe, kupci kojima je potrebno nešto jače, mogu naručiti Competition varijante ovih modela. Oni poseduju isti agregat, s tim što on razvija 617 KS (460 kW) i 750 Nm obrtnog momenta. Tim modelima za ubrzanje do 100 km/h treba 3,8 sekundi, a maksimalna brzina ostaje nepromenjena.

Naravno, to nije sve, Oba modela u obe varijante su opremljena adaptivnim vešanjem. Tu je i unapređeno upravljanje i kočioni sistem. Ističu se kočiona klešta sa šest klipa i diskovima prečnika 395 mm na prednjim točkovima. Na zadnjim točkovima se nalaze kočiona klešta sa jednim klipom i diskovi prečnika 380 mm.

Spoljašnji dizajn

Kada je o dizajnu reč, očigledno je da modeli X5 M i X6 M izgledaju agresivnije i više sportski od standardnih modela. Tu je restilizovana maska i aerodinamični, bočni retrovizori. Ističu se i četiri izduva na zadnjem delu automobila. Competition varijante poseduju M Sport izduvni sitem koji će na modelima X5 M i X6 M biti dostupan kao opcija.

Uvodni modeli imaju aluminijumske felne velične 21 cola, dok Comeptition verzije imaju felne veličine 21 cola na prednjim i 22 cola na zadnjim točkovima. Competition modeli će se od standardnih M modela razlikovati i po crnim detaljima na kućištima retrovizora, maski i značkama.

Enterijer

Enterijer je gotovo u potpunosti isti kao kod modela X5 i X6, ali su tu specijalni detalji. Tu se pre svega misli na kožom presvučen M volan, osvetljene pragovi i multifunkcionalna sportska sedišta.

BMW X5 M i X6 M

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery