Predstavljamo

Premijerno je predstavljen novi mali SUV kompanije Kia, Seltos!

Ovaj novi SUV je namenjen globalnom tržištu

Kia Seltos
4.68KPregleda

Nakon serije procurelih i zvaničnih tizer fotografija, Kia je i zvanično predstavila svoj novi SUV model po imenu Seltos. Ovaj mali SUV je predstavljen na specijalnom događaju u Delhiju u Indiji. Njegova prodaja će početi tokom druge polovine ove godine.

Kia Seltos

Kada je reč o spoljašnjem dizajnu, Kia Seltos ima “mladalački” dizajn i oštre linije, ali i izgled tradicionalnog SUV modela. Široka maska je ono što se ističe na njegovom prednjem delu, a upravo zbog te maske ća ovaj model biti prepoznatljiv već na prvi pogled kao Kia. Kia Seltos ima i LED dnevna svetla, maglenke i zadnje svetlosne jedinice. Tu su i felne veličine 16, 17 ili 18 cola.

Kia Seltos

Kia Seltos

Kabinom ovog modela dominira veliki ekran infotejnment sistema dijagonale 10,25 inča. On je postavljen na sredini komandne table, a tu je i ambijentalno osvetljenje. Kupcima će kao opcija biti dostupan i HUD ekran (head-up display) veličine 8 inča, Bose ozvučenje i slično.

Kia Seltos

Predstavnici kompanije Kia su naveli da ovaj model ima izuzetno prostran enterijer. Oni su dodali i da je ovaj model namenjen mladim ljudima. Takođe, Kia Seltos je opremljen brojnim sistemima za asistenciju vozaču, i može se prilagoditi uslovima na putu preko tri režima vožnje. Ti režimi su Normal, Eco i Sport.

U zavisnosti od toga na kom će se tržištu prodavati, Seltos će biti dostupan sa dva benzinska agregata. Jedan od njih je 1.6-litarski turbo koji razvija 175 KS (130 kW). Druga pogonska opcija je dvolitarski, atmosferski agregat koji razvija 147 KS (110 kW). Ljubitelji dizelaša će moći da se raduju 1.6-litarskom dizel agregatu koji razvija 134 KS (100 kW).

Sve pogonske opcije mogu biti povezane sa šestostepenim ili sedmostepenim automatskim ili sa CVT menjačem.

Proizvodnja ovog modela će početi uskoto u Indiji i Koreji…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery