AktuelnoPredstavljamoVesti

Premijera: Porsche Cayenne GTS sa 460 kS

Deluje moćno

2.52KPregleda

Porsche otkrio novog Cayenne-a u krosover i kupe varijantama

 

Porsche je ove nedelje napokon zvanično predstavio novu Cayenne GTS liniju za 2021. godinu, dostupnu u krosover i krosover coupe obliku. Modeli su već dostupni za naručivanje, a prve isporuke očekuju se tokom ove godine.

 

 

Cayenne GTS dolazi sa 4,0-litarskim tvin-turbo V8 benzinskim agregatom koji razvija 460 kS (338 kW) i 620 Nm obrtnog momenta.  Zameniće svog prethodnika koji je u baznoj verziji dolazio sa tvin-turbo 3,6-litarskim V6 motorom  sa 20 i 20 Nm manje od nastupajućeg modela.  Novi Cayenne GTS i Cayenne GTS Coupe ubrzavaju od 0 do 100 km za 4,5 sekundi, kada su opremljeni Sport Chrono paketom. Čuveni Crossover može da dostigne brzinu i do 270 km/h.

 

 

Izmene nisu urađene samo ispod haube, jer je novi Cayenne GTS opremljen i sportsko podešenim ogibljenjem koje spušta visinu vožnje za 20 mm. Modeli takođe dolaze sa standardnim Porsche aktivnim sistemom upravljanja vešanjem, kao i sa takozvanim Porsche Torque Vectoring Plus sistemom povećanja obrtnog momenta. Kupci takođe mogu naručiti opcije kao što su Porsche Dynamic Control Chassis Control, upravljanje zadnjom osovinom, kao i sistem vazdušnog oslanjanja.

 

 

Kada je reč o eksterijeru primetno je da su modeli opremljeni paketom Sport Design, kao i autentičnim zatamnjenim svetlosnim jedinicama. Spolja se Cayenne GTS odlikuje i crnim ukrasnim detaljima, zatim specifičnim sportskim izduvnim elementima, kao i 21-inčnim RS Spyder Design alu felnama. Točkovi su opremljeni kočionim sistemom koji sadrži crvene čeljusti i diskove dimenzija 39 cm (prednji) i oko 36 cm zadnji.

 

 

Pogled unutra donosi saznanje o specijalnim Alcantara presvlakama, kako na centralnoj konzoli, tako i na vratima i krovu. Dizajn eneterijera takođe se odlikuje aluminijumskim ukrasima i ekskluzivnim sportskim sedištima sa istaknutim podupiračima za leđa i ruke. GTS logotipi se nalaze kako na naslonima za glavu, instrument tabli i pragovima vrata.

 

 

Cayenne GTS linija već je dostupna za naručivanje u Nemačkoj, a isporuke će početi tokom jula meseca. Početna cena je 114.087 evra za standardni model i 118.490€ za kupe varijantu. Početak prodaje u SAD je planiran za ovu jesen, i to po ceni od  107.300 dolara za Cayenne GTS i 110.500$ za Cayenne GTS Coupe , plus 1.350 USD naknade za isporuku i „obuku za rukovanje“.

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery