Predstavljamo

Predstavljeni su i Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid i Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupe!

Razvijaju po 670 KS!

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid i Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupe
2.84KPregleda

Porsche je danas i zvanično predstavio modele Cayenne Turbo S E-Hybrid i Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupe!

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid i Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupe

Oba modela bi na tržište trebalo da stignu pre kraja ove godine. Pokreće ih plug-in hibridni pogonski sklop koji se sastoji od twin-turbo četvorolitarskog V8 agregata i elektromotora. SUS agregat razvija impresivnih 541 KS (403 kW), dok elektromotor razvija dodatnih 134 KS (100 kW). Prema tome, ovaj SUV/krosover model razvija ukupno 670 KS (550 kW) i 900 Nm obrtnog momenta!

Elektromotor se napaja iz litijum-jonske baterije od 14,1 kWh koja je smeštena između V8 agregata i osmostepene automatske transmisije. Zahvaljujući ovoj konfiguraciji motori mogu raditi ili zajedno ili nezavisno jedan od drugog. Kada se kreće samo na električnu energiju, Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid može preći i d 40 kilometara.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid i Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupe

Kada su performanse u pitanju, Cayenne Turbo S E-Hybrid iz mesta do 96 km/h ubrzava za 3,6 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 295 km/h.

A sad nešto malo o dizajnu. Naime, oba automobila se od standardnih Cayenne Turbo modela razlikuju po zelenim detaljima i AeroDesign felnama od 21 cola. Tu su i proširenja iznad točkova u boji karoserije.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid u standardnoj i kupe verziji će biti dostupan sa brojnim opcijama. Dostupan će biti i Lightweight Sport paket opreme. On podrazumeva sportski dizajn, krov od ugljenikovih vlakana i felne od 22 cola. U enterijeru se ističe volan presvučen alkantarom, detalji od ugljenikovih vlakana i slično. Biće dostupne dve verzije ovog paketa, a zahvaljujući tome automobil će biti lakši za 22 kilograma.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid i Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupe

Nažalost, ovi automobili neće biti jeftini. Naime, Cayenne Turbo S E-Hybrid će u SAD koštati 161.900 dolara, dok će Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupe biti skuplji za 2.500 dolara.

Porsche Cayenne E-Hybrid Coupe

Osim ova dva modela, Porsche je predstavio i Cayenne E-Hybrid Coupe. On poseduje trolitarski V6 agregat sa turbo punjačima i elektromotor. Oni zajedno razvijaju 455 KS (339 kW) i 700 Nm obrtnog momenta.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid i Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupe

Zahvaljujući tome, ovaj model iz mesta do 96 km/h ubrzava za 4,7 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 253 km/h. Samo na električnu energiju on može da pređe do 43 kilometara.

Ovaj model će se prodavati po ceni od 86.400 dolara.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery