AktuelnoOnline plusVesti

Predstavljeni redizajnirani BMW X5 i X6

5.49KPregleda

„Novi“ BMW X5 i X6: uglavnom šminka bez ključnih faktora modernizacije

 

 

 

Već nekoliko dana „cure“ nezvanične fotografije „novih“ BMW X5 i X6, da bi noćas konačno ova dva osvežena modela bila i predstavljena zvanično.

 

 

 

 

Koliko god se trudili, što se spoljnog izgleda tiče, teško je zapaziti neke bitnije promene. One nisu velike, tačnije samo su simbolične.

 

One podrazumevaju nešto stanjena svetla i dnevna svetla sa simbolom strelice.

 

Dodatno u svom BMW kič odeljenju,  X5 je dobio i opciju osvetljene maske koja je prvi put ponuđena na X6 pre nekoliko godina. 

 

 

Primećuje se i redizajnirani prednji branik sa vertikalnim bočnim otvorima…

 

 

Za razliku od spoljašnjosti, unutrašnjost je pretrpela mnogo veće izmene.
Oba modela su sada opremljena panoramskim zakrivljenim ekranom koji kombinuje 12,3-inčnu digitalnu komandnu tablu i 14,9-inčni ekran infotaimenta.

 

 

 

Zanimljiva je situacija da BMW desetak godina posle Mercedesa preuzima ovakav stil table i infotjementa koji se već uveliko u praksi pokazao kao nepraktičan zbog svojih horizontalnih proporcija pre svega.

 

 

 

 

Ono gde BMW suvereno vlada svetskom scenom jesu motori i tu nema šale sa Bavarcima.

 

 

 

BMW X5 sDrive40i, BMW X5 xDrive40i i BMW X6 xDrive40i imaju novi mild-hybrid 3,0 litarski twin-turbo šestocilindraš koji raspolaže sa 380KS i 540 Nm obrtnog momenta.

 

 

 

Modeli X5 i X6 M60i xDrive zadržavaju 4,4 twin-turbo V8, sa dodatkom 48 V blagog hibridnog sistema i raspolažu sa 530KS i 750 Nm.

 

Dalje, BMW X5 xDrive50e PHEV (plug-in hibrid) dolazi na mesto xDrive45e. Ukupna raspolaže sa 490KS i 700 Nm iz trolitarskim šestaka, što će nuditi ubrzanje do 100 km/h traje 4,8 sekundi, i elektronski ograničenih 250 km/h.

 

 

 

Ovaj model ima i pojačanu bateriju sa 17,1 na 25,7 kWh što će biti dovoljno za realnih 90 kilometara električne autonomije.

 

 

BONUS plus: KAKAV JE BIO KULEN U X6

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery