Vesti

Predstavljena je nova Škoda Kodiaq RS!

Pariz 2018

1.77KPregleda

Češki proizvoač automobila, kompanija Škoda, danas je i pre zvaničnog otvaranja Sajma automobila u Parizu, predstavila svoj novi SUV model kojeg krase izuzetne performanse uprkos tome što u njemu ima mesta čak za sedam odraslih osoba.

Naravo, reč je o modelu Škoda Kodiaq RS! Osim što je i zvanično predstavila svoj novi model, Škoda je odlučila i da sa nama podeli informacije o tome koliko je zapravo performantan njen novi proizvod.

Naime, ispod haube novog SUV modela, Kodiaq RS, krije se dvolitarski TDI biturbo agregat koji razvija 237 konjskih snaga i 500 Nm obrtnog momenta. Reč je o najsnažnijem dizel agregatu kojeg je češki proizvođač instalirao i neko od svojih vozila, ikada. Agregat je povezan sa sedmostepenim DSG automatskim menjačem i naravno, snaga se preko njega šalje svim točkovima.

Predstavnici kompanije tvrde da na pravoj liniji, Kodiaq RS od 0 do 100 km/h ubrzava za ravno sedam sekundi, te da postiže maksimalnu brzinu od 220 km/h. U poređenju sa modelom Volkswagen Tiguan Allspace, koji je opremljen istom pogonskom jedinicom, Kodiaq RS do 100 km/h ubrzava za tri desetinke sporije, odnosno, postiže za 8 km/h manju maksimalnu brzinu.

Inženjeri i dizajneri češkog proizvođača su se postarali za to da vozač čim sedne u ovaj model shvati da nije reč o standardnom Kodiaq modelu. Naime, oni su igradili čak i Dynamic Sound Boost sistem koji unapređuje zvuk dizelaša.

Ono što je još impresivnije jeste činjenica da je ovaj model postavio rekord na Nirburgringu za najbrži SUV model sa sedam sedišta, dok je za njegovim volanom bila čuvena Sabina Šmic, koja je krug na toj stazi završila za 9 minuta i 29,84 sekundi.

Izvršni direkor kompanije Škoda, Bernhard Majer, prilikom predstavljanja novog modela svoje kompanije nije mogao da sakrije oduševljenje, te je u dahu rekao da je Škoda Kodiaq RS nova perjanica kompanije u SUV segmentu, te da ima najsnažniji dizel agregat.

Sa druge strane, jedako je oduševljen i šef dizajna te kompanije, Oliver Stefani, koji je naveo da je Kodiaq RS dobila nove specijalne RS branike, crne detalje, VRS oznake, Xtreme felne veličine 20 cola i novi izduvni sistem. On je dodao da je sve to ukomponovano u savršenu harmoniju koja odiše sportskim duhom.

Kada je reč o enterijeru moramo napomenuti da se u kabini posebno ističu sedišta od alkantare, instrument tabla izrađena od ugljenikovih vlakana, kontrastni šavovi i novi interfejs na digitalnoj instrument tabli.

Tu su i novi volan sa ravnim dnom, ambijantalno osvetljenje, aluminijumske papučice i td.

Prodaja ovog modela će početi ubrzo nakon Sajma automobila u Parizu koji sutra i zvanično otvara kapije za posetioce.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery