Vesti

Potpuno novi Peugeot 208 stiže početkom marta!

Na vrhu ponude će biti potpuno električna verzija

Novi Peugeot 208
2.75KPregleda

Peugeot teži tome da postane prvi proizvođač automobila koji će lansirati super mini automobile sa benzinskim, dizel i potpuno električnim pogonskim jedinicama. Prvi takav automobil će biti novi Peugeot 208.

Peugeot 208

Da, novi Peugoet 208 obećava pregršt opcija kada je u pitanju pogonski sklop. Ovaj model će svoju zvaničnu premijeru imati na ženevskom sajmu automobila u martu. Već smo imali prilike da vidimo špijunske fotografije novog modela u 208 i 208 GTi varijantama, a sada po prvi put vidimo i potpuno električnu verziju.

Uslikan prilikom testiranja na hladnom vremenu, novi Peugeot 208 EV izgleda isto kao i modeli sa SUS agregatima. Međutim, navodi se da fotografi nisu čuli nikakvu buku da dopire od njega, što je jedan od znakova da je reč o električnom modelu. Kamuflažom je prekriven čitav automobil, te se ne vidi čak ni mesto na kome će biti utičnica za punjač.

Dizajn inspirisan modelima 308 i 508

Već na letimičan pogled je očigledno da će novi Peugoet 208 imati dizajn koji je inspirisan modelom 308. Takođe, vidljiv je i utivaj modela 508 na farovima i zadnjim svetlosnim jedinicama.

U kabini će novi Peugeot 208 takođe biti potpuno redizajniran. Očekuje se novi infotejnmenet, konekcije i sistemi za asistenciju vozaču. Postoje glasine da će novi 208 biti prvi mali automobil sa polu-autonomnom tehnologijom vožnje.

Peugeot 208

Električni model će imati domet do 300 kilometara sa jednim punjenjem

Kao i modeli DS 3 Crossback i najavljeni Opel/Vauxhall Corsa, i druga generacija modela Peugoet 208 će biti bazirana na CMP platformi PSA grupacije.

Prednosti ove platforme su veći prostor u kabini, i veći broj opcija pogonskih jedinica. S obzirom da je novi 208 od početka dizajniran da poseduje electromotor, razlike između EV i verzije sa SUS agregatima će biti minimalne. Ono što je još važnije jeste to da baterije neće zauzimati dodatno mesto u kabini.

Prvo će biti predstavljene verzije sa PureTech benzinskim i BlueHDi dizel agregatima, a nakon toga stiže i potpuno električna verzija.

Špijunske fotografije: Carscoops

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery