AktuelnoVesti

Porsche Taycan Turbo S sa 952 KS stigao u Srbiju

2.2KPregleda

Predstavljeni novi Porsche Taycan i Porsche Panamera

 

 

U prijatnom ambijentu Vinarije Tarpoš, Porsche Srbija je za specijalizovane medije priredio upoznavanje sa najnovijim modelima ovog brenda koji su upravo stigli u Srbiju

 

 

 

Iako se i kod jednog i kod drugih radi o modernizaciji postojećih modela, primetno je da se Porsche potrudio da usavrši upravo one elemente koji su i najbitniji za vozača koji od Porschea očekuje beskompromisnu dinamiku vožnje ali i svakodnevnu upotrebljivost.

 

 

 

Upravo ovom standardu odgovara Porsche Taycan Turbo S, trenutno najsnažniji serijski automobil koji se može sresti na našim putevima.

 

 

 

Zahvaljujući dodatnim 140 kW sa Launch Control, Taycan sada raspolaže sistemskom snagom od 700 kW, odnosno 952 KS.

 

 

Porsche Taycan nudi 35% veći domet u odnosu na prethodnika

 

U zavisnosti od varijante karoserije i motora, WLTP domet je povećan na 678 km, što predstavlja povećanje od 175 km ili 35 procenata.

 

 

Ažurirani Taycan ne samo da zahteva manje zaustavljanja zbog punjenja na dugim putovanjima nego njegov prethodnik, već se i brže puni: na 800-voltnim DC stanicama za punjenje, na primer, može se puniti snagom od 320 kW. To je 50 kW više nego ranije.

 

 

 

 

Istovremeno je predstavljen je i osveženi model Panamera, koji sada nudi nove hibridne sisteme i povećanu električnu autonomiju na 96 kilometara.

 

 

 

Uskoro opširnije na testovima našeg urednika koji slede!

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery