Vesti

Počela proizvodnja modela Škoda Kamiq!

PR Saopštenje

Škoda Kamiq
1.77KPregleda

Prvi primerak modela Škoda Kamiq sišao je sa proizvodne trake u fabrici u Mladoj Boleslavi. Ovaj kompaktni gradski SUV je kompletirao SUV gamu češkog proizvođača.

Škoda Kamiq

Naime, on je treći SUV kompanije Škoda, posle modela Kodiaq i Karoq. Škoda Kamiq nemanjen je za evropsko tržište, a kombinuje prednosti SUV modela kao što su viši klirens i viši položaj sedenja sa agilnošću kompaktnog automobila.

U postrojenju u Mladoj Boleslavi se pored modela Kamiq proizvode i modeli Octavia, Fabia, Scala i Karoq. 

Majkl Oeljeklaus, član borda za proizvodnju i logistiku kompanije Škoda, rekao je: „Za nas je početak proizvodnje novog Škoda modela uvek poseban trenutak. Tokom proteklih nekoliko meseci napravili smo sve pripreme da uspešno pokrenemo proizvodnju novog Škoda Kamiq modela. Uvereni smo da će u tipičnom Škoda stilu, ovaj model impresionirati naše klijente odličnim kvalitetom i praktičnim rešenjima.“

Škoda je uložila oko 100 miliona evra u proizvodnju ovog modela. Adaptirana je proizvodna linija za MQB27 platformu. U pogonima za farbanje i montažu napravljene su fundamentalne promene da bi se svaki dan proizvelo po 400 primeraka modela Kamiq.

Ukupna dužina ovog modela od 4.241 mm nudi prostranost za sve putnike i prtljag, Zahvaljujući savremenim sistemima za asistenciju, efikasnim i ekonomičnim motorima, ali i najnovijim online uslugama, Kamiq je savršen automobil za mlade, urbane ljude.

Ovaj SUV ima pogon samo na prednje točkove, te zadovoljava želje kupaca u ovom segmentu, u pogledu vožnje.

Škoda Kamiq

PR Saopštenje: Škoda

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery