Vesti

Aston Martin otkrio konačni dizajn modela DBS GT Zagato!

Ekstremno ograničeno izdanje

Aston Martin DBS GT Zagato
1.72KPregleda

Aston Martin je konačno otkrio kako će izgledati spoljašnji dizajn najavljenog DBS GT Zagato modela, preko nekoliko zvaničnih render fotografija.

Aston Martin DBS GT Zagato

Bazirano na modelu DBS Superleggera, najnovije specijalno izdanje britanskog super automobila nam otkriva evoluciju kod modela Aston Martin Zagato.

Koliko će biti ograničeno to izdanje? Pa da bi neko postao vlasnik DBS GT Zagato modela, on će morati da kupi i DB4 GT Zagato Continuation model. Ukupna svota novca koju će kupci morati da izdvoje za ova dva modela je oko 6 miliona funti. Predsavnici kompanije ovu „kolekciju“ od dva automobila nazivaju DBZ Centenary, a biće proizvedeno ukupno po 19 primeraka oba modela.

Jedna od najupečatljivijih stvari na spoljašnjem dizajnu ovog modela biće tradicionalno masivna maska (gril). Ona će zašravo biti aktivna. To znači da će svakii od 108 delova od ugljenikovih vlakna, u obliku dijamanata, biti zatvoreno kada automobil stoji, dok će se pri startovanju motora oni otvoriti kako bi šestolitarski twin-turbo V12 mogao da „diše“.  

Ističe se još i krov od ugljenikovih vlakana koji će se naći i na serijskoj verziji. Zahvaljujući njemu, DBS GT Zagato će izgledati još agresivnije i snažnije. To znači i da neće biti zadnjeg prozora, ali je Aston Martin to rešio instaliranjem retrovizora povezanog sa kamerom za vožnju unazad.  

„Forma i funkcija su konstantno kontradiktorne jedna drugoj. Međutim, ovo je savršeni primerak toga kako nam moderna tehnologija pomaže da pređemo prepreke“, naveli su predstavnici komapanije.

Proizvodnja novog Aston Martin DBS GT Zagato će početi sledeće godine. Prvi primerci će biti dostavljeni kupcima u četvrtom kvartalu iste godine.

Aston Martin DBS GT Zagato

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery