AktuelnoVesti

Po Teslu u Kinu – jeftinija 40%

1.7KPregleda

Zbog slabe prodaje Tesla u Kini drastično pojeftinila

 

 

Energetska kriza i sve češća pitanja na temu energetske održivosti električnih automobila rezultirali su ukidanjem povlastica na gotovo svim tržištima, dok je čak liberalna Norveška najavila i dodatne poreze upotrebu na el.vozila ukoliko vlasnik ne poseduje zeleni izvor el.energije.

 

 

 

Ništa nije bolje ni u Kini gde je u poslednjem kvartalu drastično opala prodaja Tesla modela, što zbog energetske nestabilnosti a još više izuzetne konkurentnosti njihovog električnog modela BYD.

 

Kako agencije javljaju, Tesla je zbog svega upravo „oborio“ cene aktuelnih modela za 14-21 posto, što je drugo sniženje u poslednjih par meseci.

 

 

Tesla je danas u proseku jeftinija u Kini za 40% nego u SAD i 50% nego u EU 

 

 

Zbog ovakve cenovne politike, nekoliko stotina kupaca koji su krajem prošle godine platili „punu“ cenu vozila smatra se prevarenim, tražeći dodatne rabate.

 

 

Kako bilo, dok jednom ne smrkne-drugom ne svane, što u prevodu znači, ako nameravate kupiti nov model Tesle, pravac Kina… Isplati se!

1 Komentar

  1. Samo da znam ko je rekao Elon Musk-u da može svake godine ds proda milion elkričnih automobila po tim hororističnim cenama – koliko ima punjača u Srbiji i kakva je kupovna moć , ako pojeftini 80% ni onda ga ne mogu kupiti i na petom spratu da gs utaknem susedu u prize.mlju u d…..

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery