Vesti

Peugeot opet na američkom tržištu!

Francuski proizvođač bi preko bare mogao prodavati modele 508, 3008 i 5008!

Peugeot ponovo na tržištu SAD
1.93KPregleda

Namera PSA grupacije da prodaje nove automobile na tlu Sjedinjenih Američkih Država i Kanade je prošlog meseca i zvanično potvrđena od strane izvršnog direktora grupacije, Karlosa Tavareza. On je naveo da će taj posao pripasti brendu Peugeot.

Peugeot ponovo na tržištu SAD

Francuski proizvođač automobila će se tako vratiti na tržište SAD posle skoro tri decenije. Peugeot je početkom devedesetih godina prošlog veka obustavio prodaju svojih modela u Americi. U svakom slučaju, tek treba da bude saopšteno koji modeli će se tamo prodavati. Međutim, spekuliše se da će biti kompaktni automobili.

Jedan od potencijalnih kandidata je svakako kompaktni krosover koji nosi oznaku 3008. On ima i najveće šanse da se nađe u Americi. Naime, jednom prilikom je izvršni direktor kompanije Peugeot naveo da je taj model dobio samo pozitivne kritike, čak i iz Kalifornije.

Krosover sa sedam sedišta i oznakom 5008 bi takođe mogao biti jedan od kandidata. Tu je i prelepo dizajnirani novi 508 u sedan i karavan formi. Takođe, sledeće godine se očekuje i nova generacija modela 308, tako da je i on u igri. Taj model bi mogao predstavljati konkurenciju modelima Toyota Corolla i Volkswagen Golf.

Nema nikakve sumnje da Peugeot ima dovoljno vozila u svojoj gami između kojih može birati. Uz blagoslov PSA grupacije, gama bi mogla postati još veća.

Peugeot će svoje automobile izvoziti na američko tržište. Naime, za sklapanje automobila u Americi je potreban određen broj prodatih vozila na godišnjem nivou.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery