AktuelnoOnline plusVesti

Peugeot 408

9.18KPregleda

Lepota poroka!!!

 

 

Spreman da proguta u jednom zalogaju dolazeći BMW serije 3

 

 

 

Naslednik fabričke brojke 4 koji na plećima nosi svetsku slavu modela Peugeot 404 koji je jedan od najuspelijih automobila u istoriji, stiže početkom naredne godine kao Peugeot 408. 

 

Iako se o ukusima ne diskutuje, verovatno ne postoji osoba ravnodušna na dizajn Peugeota 408.

 

 

Vitka silueta, moćan i arogantan prednji deo i upadljiv zadnji, jesu osnovne karakteristike njegovog izgleda.

 

 

Novi Peugeot 408 je dugačak 4,69 metara i ima međuosovinsko rastojanje od čak 2,79 metara, što mu daje izuzetnu količinu prostora u drugom redu sedišta, s zavidnih 188 mm prostora za noge.

 

Prtljažnik je takođe izdašnih dimenzija i odlikuje se zapreminom od 536 litara, uz mogućnost povećanja na 1611 litara kad se preklope zadnja sedišta. Novi 408 je visok 1,48 m i nudi izuzetne aerodinamičke karakteristike.

 

 

Novi 408 se pobrinuo i za vozača i za putnike sa najnovijom generacijom „i- Peugeot Cockpit“ prepoznatljivog po svom kompaktnom upravljaču stvorenom za užitak u vožnji i bolju upravljivost. 

 

 

Ponuda motora koji pokreću 408 uključuje plug-in hibridni motor s dve opcije snage (180 i 225 KS) i benzinsku verziju sa 130 KS.

 

 

Sva tri pogona su kombinovana s 8-stepenim automatskim menjačem EAT8. Nakon nekoliko meseci će uslediti i verzija na potpuno električni pogon.

 

 

Efikasnost je bila jedna od glavnih tema za dizajnere modela 408 jer kombinacija aerodinamičkih karakteristika, smanjene mase (sa 1396 kg) i motora s niskim nivoom emisija znači da se vozilo sada može pohvaliti izuzetno niskom prosečnom potrošnjom energije u hibridnoj, ali i u benzinskoj verziji sa 130 KS.

 

Novi 408 na tržište stiže početkom 2023. 

 

Reč je o vozilu s globalnim ambicijama – prvo će se proizvoditi u Miluzu u Francuskoj za evropsko tržište, a zatim u fabrici u Čengduu u Kini za tamošnje tržište.

 

 

Marka Peugeot veruje da je život lepši ako mu se doda malo privlačnosti. Zahvaljujući jedinstvenom izgledu, inovativnoj fastback silueti i prefinjenosti kojoj nema premca, novi 408 je savršen dokaz filozofije i inovativnosti marke Peugeot” izjavila je Linda Jackson, glavna direktorka marke. „Novi 408 prevazilazi očekivanja u svakom smislu! Dizajniran je za sve ljubitelje automobila i života, odnosno za sve one koji žele da raskinu s tradicijom i pritom uživaju na odgovaran način. Utelovljenje je preciznih tehnoloških standarda marke Peugeot, kontrolisane efikasnosti i vrlo visokog nivoa digitalizacije, kao i snažnih emocija koje pobuđuje intuitivni užitak u vožnji”.

 

Po svemu, novi Peugeot 408 je zahvaljujući savršenom dizajnu, upotrebi lakih materijala i novih tehnologija spreman da u jednom zalogaju proguta dolazeći BMW serije 3!

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery