AktuelnoPredstavljamo

Peugeot 3008 za 2021. spektakularno prati dizajnerske smernice marke (VIDEO)

11KPregleda

Ukoliko se vratimo unazad u 2008., uvidećemo da je Peugeot lansirao novi 3008 krosover, u vreme kada je PSA bila na ivici propasti

 

Međutim, zla sudbina je izbegnuta a 3008 je ostvario dovoljan uspeh da i druga generacija dobije „zeleno svetlo“. Ipak, novajlija je zauzeo drugačiji kurs što se stajlinga tiče, kurs koji će da označi novu eru za francusku marku. S više od 800.000 prodatih jedinica kasnije, niko više nije smeo da posumnja u uspeh, posebno ako se uzme u obzir više nego oštra konkurencija u segmentu. Sada je došlo vreme za osveženje aktuelne generacije, da bi se osigurao pozitivan trend, bar tako kažu u Peugeotu.

 

 

Kada je lansirana druga generacija 3008-ice, ona je bila nosilac novog dizajnerskog jezika „lavova“ iz Sošoa. Sada je u igri potpuno drugačija praksa, jer kompaktni krosover prati smernice stajlinga postavljene od strane modela 508, 208 i 2008.

 

 

Rezultat je manje-više spektakularan, što je postalo nekako uobičajeno za ovu francusku marku. 3008 pristiže s vidnim modifikacijama što se prednjeg dela tiče, gde bedž u vidu „lava“ počiva unutar maske bez okvira, dok LED svetlosna postavka takođe uključuje par masivnih LED DRL linija.

 

 

U promene, što se spoljašnjosti tiče, ubraja se i prebacivanje s klasičnih svetala za maglu na funkciju „režima za maglu“, integrisanog u LED farove, dok GT/GT Pack nivoi opreme poseduju sopstvene vizuelne karakteristike, da bi se bolje diferencirali u odnosu na ostatak porodice.

 

Peugeot nije zaboravio na recept klasične restilizacije, tako da pored novog fronta i „zadnjica“ uživa u izmenama: signalne grupe su sada u potpunom LED tretmanu sa stajlingom u vidu „lavljih kandži“. Tu su i novi „San Francisco“ alu naplaci od 19 cola za GT Pack i dve nove boje karoserije – „Celebes“ i „Vertigo“ plava. GT/GT Pack modeli takođe imaju na raspolaganju novi „Black Pack“ paket koji donosi još prestižniji izgled.

 

 

 

Kada govorimo o unutrašnjosti, francuski proizvođač automobila je značajno unapredio i-Cockpit, sada opremljen većim 10-inčnim centralnim ekranom info-zabavnog sistema, uz 12,3-inčnu digitalnu instrumentaciju.

 

Modeli koji isključivo koriste usluge SUS motora poseduju selektor koji obezbeđuje tri režima vožnje: „Normal“, „Sport“ i „Eco“, dok hibridne opcije u igru uključuju „Electric“, „Hybrid“, „Sport“ i „4WD“ (ekskluzivno za Hybrid4 300) postavke.

 

 

Kada smo već kod pogonskih sistema, Peugeot 3008 za 2021. zadržava opcionale prethodnika. Klasičan izbor uključuje 1,2-litarski PureTech benzinski trocilindraš (130 ks), 1,6-litarski Pure Tech četvorocilindraš (180 ks) i 1,5-litarski BlueHDI dizel (130 ks).

 

 

Najinteresantnije opcije su one koje se nalaze u okviru „plug-in“ hibridne ponude, gde jedna podrazumeva pogon na prednje a druga na sve točkove. Prvonavedena je Hybrid 225 e-EAT8 s 225 ks (autonomija čisto na električni pogon 56 kilometara), dok drugu čini Hybrid4 300 e-EAT8 perjanica s 300 konja (autonomija čisto na električni pogon 59 kilometara).

 

 

Novajlija iz Sošoa, kao model za 2021., u evropskim prodajnim salonima bi trebalo da se nađe pre kraja ove godine.

 

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery