Vesti

Ovo su neki od najboljih performantnih automobila sa atmosferskim agregatom!

Video

Automobili sa atmosferskim agregatom
715Pregleda

Da li se dani automobila sa atmosferskim pogonskim sklopovima polako bliže kraju? Da li su takvi automobili vrsta koja izumire. Proizvođači sve više jure performanse, ali bez žrtvovanja potrošnje goriva i efikasnosti. Predstavljamo vam šest automobila sa atmosferskim agregatom koji su i dalje na tržištu.

Porsche 911 Speedster

Moramo da napomenemo da se na listi ne nalaze svi automobili, ali su obuhvećeni neki od najboljih.

Prvi automobil na listi je Ford Mustang. Iako su Mustang EcoBoost i Shelby GT 500 modeli koji imaju dodatnu indukciju, Mustang GT i dalje ima atmosferski V8 agregat. Isti je slučaj i sa modelima GT350 i GT350R.

Mustang je takođe najprodavaniji sportski automobil na svetu, te ne verujemo da će Ford odustati od atmosferskih agregata.

Drugi model je Lexus LC. On je dostupan sa V6 agregatom sa hibridnom asistencijom, ili sa petolitarskim V8 agregatom.

Tu je i Porsche GT3 koji poseduje šestocilindarski agregat koji razvija 493 KS u standarnoj konfiguraciji. Isti agregat nalazi se i u modelu GT3 RS i Touring modelima. Ovaj agregat je dostupan i kod modela 911 Speedster.

Na listi se nalazi i model Audi R8. Njega pokreće moćni V10 agregat koji se nalazi i u modelu Lamborghini Huracan. Na listi je ostalo još mesta i za modele Lamborghini Aventador SVJ, Ferrari 812 Superfast i Aston Martin Valkyrie. Ova tri modela međutim još uvek nisu dostavljena ni jednom kupcu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery