Vesti

Ovo su finalisti u trci za priznanje “Evropski automobil 2020. godine”!

Šta mislite, ko će pobediti?

Finalisti "Evropski automobil 2020. godine"
1.76KPregleda

Borba za prestižno priznanje “Evropski automobil 2020. godine” se nastavlja. Danas je objavljena skraćena lista kandidata od sedam automobila.

Podsećamo, nakon prošle runde glasanja na listi kandidata za ovu prestižnu titulu našlo se čak 35 automobila. Sada je ta lista skraćena na svega 7 automobila. Kako bi uopšte bili uzeti u razmatranje za nagradu “Evropski automobil 2020. godine”, svi automobili moraju da budu dostupni za kupovinu u najmanje pet zemalja Evrope.

“Ova skraćena lista predstavlja trenutne pravce razvoja u automobilskoj industriji”, rekao je predsednik žirija, Frenk Jansen. “Vidimo elektrifikaciju u punom jeku, ali i najnovije standarde kada su u pitanju SUS agregati”, dodao je on.

Finalisti koji su u trci za priznanje “Evropski automobil 2020. godine” su:

BMW 1-Series, Ford Puma, Peugeot 208, Porsche Taycan, Renault Clio, Tesla Model 3, Toyota Corolla!

“Predstavnici elektrčnih vozila su Porsche Taycan i Tesla Model 3. Njima se pridružuje i Peugeot 208 koji će biti dostupan i u potpuno električnoj varijanti”, rekao je Jensen. “BMW Serije 1 je jasni pokazatelj da SUS agregati i dalje imaju ogroman potencijal”, dodao je on.

Žiri će se sastati još jednom, u februaru sledeće godine. Tada će biti odlučeno koji će od ovih 7 automobila dobiti titulu “Evropski automobil 2020. godine”. Njegovo ime će biti saopšteno veče pre otvaranja Sajma automobila u Ženevi, 2. marta.

Podsećamo, prošle godine je ovu titulu poneo model Jaguar I-Pace!

Finalisti "Evropski automobil 2020. godine"

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery