970_250_eko
AktuelnoVesti

Opel Grandland X plug-in sa dva elektromotora

1.02KPregleda

Opel predstavio SUV plug-in hybrid sa električnim pogonom na sva četiri točka

Iz Opela stižu zanimljive vesti za sve one koji su skloni odlasku u duboku prirodu i za avanturiste svih fela. Novim Opel Grandland X Hibrid4 mogu tiho da se kreću šumom, preko pašnjaka ili do obale, jer od sada na raspolaganju imaju električni pogon na sva četiri točka.

Ako se baterija plug in hibrida od 13,2 kWh napuni do maksimuma, a vozač ima laku desnu nogu, Grandland X u režimu „pogon na sva četiri točka” pokreću samo dva električna motora sa 59 km autonimije.

Što je ne samo tiho, već  ekološki osvešćeno i vrlo efikasno, jer Grandlandu X nije potreban klasičan kardanski prenos. Takođe, veliki obrtni moment elektromotora dostupan je od prvog pritiska gasa i pruža optimalnu vuču na klizavim površinama.

Prvi plug-in hibridni pogon na sva četiri točka nemačko/francuskog  brenda kombinuje najbolje od električnog pogona i motora sa unutrašnjim sagorevanjem koji garantuju snažne performanse i solidan realni električni domet. Dinamičnu vožnju u svakom trenutku osiguravaju jedan od četiri načina vožnje: „električni“, „hibridni“, „pogon na sva četiri točka“ i „sport“

Opel Grandland X Hibrid4 u sonovi pokreće 1.6-litarski turbo benzinac i dva električna motora koji nude ukupnu snagu od 221kW (300ks).

Četvorocilindrični motor sa unutrašnjim sagorevanjem od svojih 200ks posebno je dizajniran da zadovolji zahteve hibridnog vozila. Maksimalna brzina Grandland X Hibrid4 iznosi 235km/h.

Električna jedinica sastoji se od dva elektromotora na prednjoj i zadnjoj osovini. Snaga prednjeg električnog pogona iznosi 81kW (110ks), a zadnjeg 83kW (113ks).

Prednji electromotor prenosi snagu na prednje točkove pomoću elektrifikovanog osmostepenog automatskog menjača. Drugi elektromotor i diferencijal integrisani su u zadnju osovinu, što Grandland X Hibrid4 čini vozilom sa pogonom na sva četiri točka sa optimalnom vučom.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery