Tjuning

Oklopni Mercedes-Benz G500 4×4² – Opak do srži

Ovakvo vozilo bi dominiralo u ratnim zonama

Mercedes-Benz G500 4×4²
4.53KPregleda

Mislili ste da Mercedes-Benz G500 4×4² ne može biti ekstremniji nego što jeste? E pa, ovaj primerak poseduje debeli oklop i izgleda kao pravo borbeno vozilo koje bi u ratnim zonama izgledalo kao da baš tamo pripada.

Mercedes-Benz G500 4×4²

Nemačka tjuning kompanija po imenu Gruma je zaslužna za kreiranje ovog opakog Mercedes-Benz G500 4×4². Ovaj ekstemni SUV je modifikovan u saradnji sa kompanijom Armored Car Systems. Kao inspiracija za njegovo kreiranje poslužio je model G-Class koje su nemačke oružane snage koristile kao zaštitu od rafalne paljbe i anti-tenkovskih mina.

Ispod haube se i dalje krije četvorolitarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 416 KS. Međutim, zbog oklopa, ovaj Mercedes-Benz G500 4×4²  je dosta teži, što svakako uitiče na njegove performanse. Ovaj Gelendevagen je opremljen i „blindiranim“ točkovima.

Ovo vozilo, nazvano Enok P1, moramo priznati, izgleda zastrašujuće. Pogotovo ako u obzir uzmemo i činjenicu da je otporno na metke i eksplozije anti-tenkovskih mina.

Kada je o enterijeru reč, ovaj Mercedes-Benz G500 4×4²  izgleda luksuzno i elegantno. Ističu se detalji od ugljenikovih vlakana i alkantare. To znači da ovaj automobil pruža izvanrednan nivo udobnosti, dok u isto vreme pruža ekstremni nivo zaštite.

Ostaje samo da se vidi koliko će ovo „čudovište“ koštati, i u koliko primeraka će biti konstruisano. Naravno, niko od nas ni na sekund neće pomsiliti da njegova cena neće biti astronomska.

Mercedes-Benz G500 4×4²

3 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery