AktuelnoVesti

Novi VW Golf! Poslednji VW Golf?

4.42KPregleda

Najava redizajniranog VW Golfa veseli ali i zabrinjava, jer možda je i poslednji model?!

 

Stiže novi VW Golf koji bar prema nezvaničnim najavama iz VW treba da potpuno osveži prilično bledu pojavu aktuelnog modela.

 

 

Iako nema posebno pouzdanih informacija očekuju se značajno snažnija vizuelna pojava koju će predvoditi novi branici uz redizajnirane usisnike vazduha, što daje mnogo svežiji izgled prilično tradicionalnom nastupu aktuelnog modela.

 

 

 

Modernijem izgledu posebno kumuju nova LED svetla i celokupan svetlosni „potpis“ sličan onom koji je vidljiv na redizajniranom ID.3

 

 

Ako ostane prema najavama VW će zadržati različite pakete poput GTI/GTD/GTE i R. Međutim, očekuje se da će čak i osnovni Golf izgledati snažnije od svog prethodnika, slično onome što se dogodilo s redizajniranim VW ID.3.

 

 

Što se tiče unutrašnjosti, centralni deo dobija znatno veći ekran od 15 inča.
Najzanimljivije je u najavi da će se značajno smanjiti broj komandi osetljivih na dodir a da će broj fizičkih tastera za najbitnije elemente biti povećan.

 

 

Trenutno najviše nepoznanica je oko ponude agregata. Mnogo toga će se bazirati na modernizovanom 1.0 eTSI uz neizvesnost hoće li se 2.0 TDI održati u „sedlu“ kao poslednji dizel mohikanac. Međutim, 2.0 TSI će se sigurno vratiti u GTI i R opcije, uz dozu lake elektrifikacije.

 

Mnogo toga se očekuje od plug in eHybrid/GTE baziranog na 1.5 TSI i sedmostepenim DSG-om umesto starog 1.4 TSI-a i šestobezinskim DSG koji se trenutno koriste. VW je nagovestio kombinovanu izlaznu snagu do 272 KS za svoje buduće plug-in hibride, zajedno sa značajno povećanim električnim dometom do 100 km zahvaljujući paketu novih baterija.

 

Sve deluje, kao u neka dobra stara vremena! Stiže novi Golf… Samo da ne bude i poslednji! 

 

Foto: carscoops.com

 

BONUS PLUS: Zašto je VW Golfa 8 razočarenje decenije

 

 

2 Komentara

  1. A što da zabrinjava!Taj Golf je posle dvojke samo zluopotrebljen za obrt para bez trunke održivog kvaliteta,a svi modeli od 3 do ove 8-9 ,sta je već ,me vrede ni pišljivog boba,i pretčali su ih mnogi proiizvodjači u tom segmentu….tako da,i treba da ide u prošlost!
    Dvojke se i dan danas voze,a znate gde završavaju ovi novii modeli posle par godina….na otpadu!

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery