AktuelnoVesti

Novi šef Dacia dizajna

1.29KPregleda

DAVID DURAND IMENOVAN ZA POTPREDSEDNIKA ODELJENJA ZA DIZAJN MARKE DACIA

 

 

Od 11. maja David Durand postaje potpredsednik odeljenja za dizajn marke Dacia i pridružuje se upravljačkom odboru pod vodjstvom Denisa Le Vota, glavnog direktora marki DACIA i LADA.

 

 

Durand će na ovoj poziciji naslediti Milesa Nürnbergera koji kompaniju napušta zbog ličnih razloga i kako bi se posvetio drugim profesionalnim izazovima.

 

David Durand (49) je završio visoku školu za dizajn École supérieure de design Strate Collège u Parizu. Karijeru je započeo u Renault Grupi 1997. kao dizajner karoserija. Poveren mu je dizajn konceptnih automobila Koleos 1999. i Ellipse 2002.

 

Od 2002. Do 2009. David Durand je radio u satelitskim dizajnerskim centrima u Barceloni (Španija), Seulu (Južna Koreja) i Sao Paulou (Brazil). Zaslužujući međunarodnom iskustvu, 2011. stekao je titulu rukovodioca dizajna za globalna vozila. Zatim je doprineo postavljanju načela Dizajna u skladu sa troškovima, a time i uspehu marke Dacia.

 

 

Od 2020. obavlja dužnost rukovodioca dizajna karoserija za marku Dacia gde je učestvovao u dizajniranju konceptnog automobila Bigster, koji je oličenje evolucije marke Dacia.

 

 

Strastveni je ljubitelj dizajna, klasičnih automobila, restauracije motocikala, arhitekture i savremene umetnosti. Takođe je ljubitelj jedrenja i dva je puta prejedrio Atlantik.

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery