970_250_eko
Vesti

Novi Range Rover će biti dostupan i kao hibrid, PHEV i potpuno električni model!

Uz naravno SUS agregate…

Range Rover
695Pregleda

Range Rover kupcima nudi primamljivu kombinaciju luksuza i “grubog” dizajna, a novi model se trenutno nalazi u fazi razvoja.

Range Rover

Kako prenosi Car Magazine, redizajnirani model će na tržište stići 2022. godine. On će biti postavljen na novoj MLA platformu. Podsećamo, ta platforma je dizajnirana kako bi na nju mogli biti postavljeni i SUS agregati, ali i “blagi” i plug-in hibridni pogonski sklopovi. Takođe, modeli sa ovom platformom će moći da imaju i potpuno električni pogonski sklop.

Naravno, zbog toga ni ne predstavlja iznenađenje tvrdnja da možemo očekivati pregršt pogonskih opcija. Još uvek nema detalja, ali gore pomenuti magazin prenosi da će svi agregati biti elektrifikovani. Navodi se da će u ponudi biti i dizelaša, rednih šestocilindraša i V8 motora. Takođe, možemo očekivati i najmanje jednu plug-in hibridnu varijanu modela Range Rover. Potpuno električna varijanta, koja se takođe očekuje, bi mogla imati bateriju od 90 kWh i elektromotore koji će biti razvijeni u saradnji sa kompanijom BMW.

Ranije su se pojavili izveštaji u kojima se navodi da bi plug-in hibridna varijanta (ili varijante) mogle imati bateriju od 13,1 kWh. Zahvaljujući tome, Range Rover bi sa jednim punjenjem, samo na električnu energiju, mogao preći i do 50 kilometara. Potpuno električna varijanta bi sa jednim punjenjem trebalo da može da pređe i do 470 kilometara.

Što se dizajna tiče, ne očekuju se drastične promene. Sam direktor dizajna kompanije Land Rover, Masimo Frasela je rekao “dizajniranje novog Range Rover modela dolazi sa velikim pritiskom. Jasno je koliko je taj model važan za naš brend”, naveo je on. Ipak, verujemo da će to biti lakši zadatak nego dizajniranje nove generacije modela Defender…

Frasela je naveo i da bi novi model mogao preuzeti neke detalje sa modela Velar, koji je dobio nagradu za dizajn prošle godine.

Range Rover

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery