Vesti

Novi Porsche 911 od sada i sa sedmostepenim manuelnim menjačem!

Konačno

Porsche 911
1.37KPregleda

Porsche je odlučio da svojim klijentima ulepša početak novembra, te je danas i zvanično potvrđeno da je nova generacija modela Porsche 911 od sada dostupna i sa sedmostepenim manuelnim menjačem!

Porsche 911

Ova transmisija će biti dostupna kao opcija na određenim varijantama, kao što su 911 Carrera S i 4S Coupe, ali se neće dodatno naplaćivati. Još uvek se ne zna da li će ovaj menjač svoje mesto naći i na uvodnoj varijanti… U svakom slučaju, potencijalni kupci će biti zadovoljni činjenicom da sada imaju mogućnost odabira kada je transmsijia u pitanju. Podsećamo, ovaj model je do sada bio dostupan samo sa osmostepenom PDK transmisijom.

Nažalost, manuelni menjač ipak dolazi sa cenom. Međutim, ta cena nije finansijske prirode, već se tiče performansi. Predstavnici nemačkog proizvođača automobila navode da će model Porsche 911 Carrera S sa manuelnim menjačem iz mesta do 96 km/h ubrzavati za 4 sekunde. To je znatno sporije od modela 911 Carrera S sa PDK menjačem u Sport Chrono paketu opreme. Taj model iz mesta do 96 km/h ubrzava za samo 3,3 sekundi.

Na svu sreću, manuelna transmisija ne utiče na maksimalnu brzinu, te ovaj model i dalje prelazi 306 km/h. Još jedna pozitivna stvar jeste težina modela Porsche 911 sa manuelnim menjačem. Ovaj automobil je težak 1.496 kilograma i za 38,1 kilogram je lakši od modela sa PDK transmisijom.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery