Vesti

Novi Peugeot 208 – procurele prve zvanične fotografije!!!

Zvanična premijera na Sajmu automobila u Ženevi!

Novi Peugeot 208
1.81KPregleda

Pred nama su prve fotografije potpuno nove generacije modela Peugeot 208. Naime, fotografije su procurele na internet, a na njima u potpunosti vidimo kako će izgledati ovaj model.

Novi Peugeot 208

Nova generacija modela Peugoet 208 će biti veoma interesantna kupcima iz Evrope. Na Starom kontinentu će se ovaj model prodavati sa benzinskim i dizel agregatima, ali i u potpuno električnoj varijanti. Čini nam se da je upravo ta, potpuno električna verzija, automobil plave boje sa fotografija. Vidimo da on ima nešto drugačiji dizajn maske (grilla).

A sad malo o dizajnu. Novi Peugeot 208 je jasno usvojio neke linije dizajna sa većih automobila kompanije Peugeot. Tu pre svega mislimo na modele 308 i 508. Njegov prednji deo LED dnevna svetla koja podsećaju na očnjake. To smo imali priliku da vidimo i na novoj generaciji modela Peugeot 508, koji je bio kod nas na testu.

Na ovim fotografijama se vidi i enterijer modela Peugeot 208. Čak i dizajn kabine podseća na enterijer modela Peugeot 508. Tu mislimo na volan, digitalnu instrument tablu i široki infotejnment ekran.

Novi Peugeot 208 je baziran na najnovijoj CMP platformi PSA grupacije. Očekuje se da potpuno električna varijanta ima isti pogonski sklop kao i model DS3 Crossback E-Tense. On se sastoji od elektromotora koji razvija 134 konjskih snaga i litijum-jonske baterije kapaciteta 50 kilovat-sati. Prema tome, ovaj model bi sa jednim punjenjem trebalo da može preći i do 300 kilometara po WLTP standardima.

Novi Peugeot 208 će premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi.

Peugeot 208

3 Komentara

  1. Lep auto spolja. Možda mi malo bodu oči ovi glatki crni okviri oko točkova, ali sve u svemu je dobar. Kokpit mi deluje konfuzno, kao da tu ima nekih višak delova koji štrče. Sve u svemu nije auto koji se vezuje za srce na prvi pogled, ali takođe nije ni neki koji ima očigledne mane…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery