Vesti

Novi Hyundai Ioniq – od sada i u voznom parku ProCredit banke

PR Saopštenje

Hyundai Ioniq
553Pregleda

Od lansiranja prethodnog modela IONIQ, 2016. godine, u svetu je prodato  preko 60.000 ovih vozila. Model je takođe osvojio maksimalnih 5 zvezdica na EURONCAP testu. To je takođe prvi automobil na svetu koji je mogao da ponudi tri opcije pogona: hybrid, plug-in i electric.

Hyundai Ioniq

Novi IONIQ, poboljšan je unapređenim tehnološkim karakteristikama i osveženim izgledom. Uz pomoć nadograđene baterije, snage 38.3kWh, značajno je povećan kapacitet za skladištenje energije sa dometom od 311 km po WLTP standardima.

Hyundai ostaje vodeći svetski automobilski proizvođač na polju razvoja i proizvodnje ekoloških vozila. To budući da drugi proizvođači tek lansiraju ili još uvek planiraju svoje prve ekološke modele.

Novi IONIQ nudi inovativna rešenja za mobilnost sa tri pogona hybrid, plug in i electric.

Hyundai Ioniq je prvo vozilo na svetu koje je planirano sa tri potpuno različita pogona. Unapređeno novo izdanje IONIQ-a nastavlja misiju da vozačima ponudi mogućnost izbora ekološkog vozila koje će odgovarati njihovim potrebama.

Baterija novog IONIQ Electric modela, unapređena je sa 28 kWh na prethodnom modelu na 38,3 kWh. To omogućava veći domet u vožnji između dva punjenja. Ovo unapređenje omogućava 36% dodatnog kapaciteta za skladištenje energije, nudeći domet 311 km.

Električni motor isporučuje maksimalnu snagu od 136 KS i 295 Nm obrtnog momenta.

Pored toga, on je standardno opremljen ugrađenim punjačem od 7,2 kW. To predstavlja znatno unapređenje u odnosi na ranijih 6,6 kW – za punjenje tipa 2 naizmeničnom strujom. Pomoću stanice za brzo punjenje od 100 kW, baterija se može napuniti 80% za samo 54 minuta. Pored toga, poboljšani su kako spoljni tako i unutrašnji dizajn novog IONIQ-a. Sve to pruža dodatnu udobnost i uživanje u vožnji.

Audio-video navigacioni sistem prikazuje širok izbor korisnih informacija preko svog 10,25-inčnog podeljenog ekrana osetljivog na dodir. Poboljšani ekran se može prilagoditi pružajući dve verzije početnog ekrana i mogućnost uređivanja prikazanih vidžeta i ikona.

Pored standardnih Android Auto i Apple CarPlay, koji su uključeni već u početni paket opreme, sa novom Multi-Bluetooth funkcijom (samo u opciji ekrana od 10,25 inča AVN) vozači novog IONIQ-a mogu istovremeno da povežu dva telefona i slušaju muzika svakog telefona putem Bluetooth streaming – a.

Novi IONIQ ima unapređen enterijer suptilnim dizajnerskim rešenjima radi što istaknutijeg inovativnog sofisticiranog izgleda. Pored standardnih presvlaka za sedišta Fossil Grey, klijenti imaju mogućnost izbora između kožnih presvlaka u četiri boje: Fossil Grey, Shale Grey, Red Umber (ekskluzivno za hybrid i plug-in hybrid verziju modela) i Electric Shadow (ekskluzivno za električnu verziju modela).

Komandnu tablu, visokog sjaja, krasi Dark Chrome Accent inovativno stilizovano rešenje. Ispod ekrana veličine čak 10.25 inča, nalaze se redizajnirane komande za olakšano upravljenje ventilacijom u vozilu. Standardni IONIQ Electric dolazi sa LCD ekranom od 7 inča, a verzijama modela Hybrid i Plug – in Hybrid osvetljenje ekrana je unapređeno tako da isprati svaku promenu moda vožnje. Pored unapređenog osvetljenja konzole, ambijentalno osvetljenje u celoj putničkoj kabini dolazi do posebnog izražaja, pogotovo tokom noćne vožnje.

Poput enterijera, eksterijer vozila je takođe doživeo restilizaciju, tako da je prednja strana ukrašena stilizovanom zatvorenom rešetkom i restilizovanim prednjim svetlimam, a zadnja unapređenim branicima, dok celu spoljašnjost krase detalji srebrne boje za pojačan utisak dinamičnog doživljaja vozila.

LED prednja i zadnja svetla u potpunosti su unapređena, ne samo radi veće upadljivosti tokom noćne vožnje, već i radi povećanog stepena bezbednosti.

IONIQ Electric i IONIQ Plug – in Hybrid verzije modela dostupne su sa restilizovanim alu naplatcima 16”.

Sve tri verzije modela su dostupne u 9 boja, od kojih su 4 potpuno nove: Fluidic Metal, Electric Shadow, Liquid Sand i Typhoon Silver. Ostale boje su: Phantom Black, Polar White, Iron Gray, Intense Blue and Fiery Red.

Po uzoru na inovativnu tehnologiju kočenja koju poseduje model KONA Electric, IONIQ omogućava vozaču mogućnost jednostavnog kočenja na ručici menjača, bez pritiska na papučucu kočnice.

Naravno, dostupni su različiti modovi vožnje poput Eco+, koji dopunjuje standard Eco, Comfort i Sport driving mod.

Hyundai Ioniq

ProCredit banka kao vodeća banka u podršci razvoju malih i srednjih preduzeća, ali i u očuvanju životne sredine, nabavila je u saradnji sa kompanijom Hyundai Srbija novu seriju EKO vozila – marke Hyundai IONIQ čime je ProCredit banka nastavila modernizaciju svog voznog parka u nameri da veoma brzo sva službena vozila Banke budu vozila sa hibridnim i električnim pogonom.

PR Saopštenje: Hyundai Srbija

3 Komentara

  1. Koja je poenta reklamirati model koji uopste i nijs u ponudi kupcima u Srbiji. Ioniq je neko vreme bio u ponudi kao hibrid a kao cisto elektricni nikad.U cenovniku Ioniq trenutno ne pistoji uopste.Koji su to magovi marketinga to svet nije video

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery