AktuelnoVesti

Novi Citroen C4 ili Toyota C-HR

5.21KPregleda

Novi Citroen C4, kompaktni model sa primesama već viđenog SUV dizajna 

 

Citroen je juče predstavio prvi set zvaničnih fotografija novog C4.

 

 

Kako smo očekivali, viđeno na fotografijama prevazilazi gotovo sve medijske špekulacije koje su naslućivale njegovo SUV koketiranje na već viđenom dizajnu.

 

 

Dok je do skora istok kopirao zapad, pa su svi školu učili na pre svega francuskom dizajnu, izgleda da se mnoge stvari menjaju iz korena.

 

Stiče se utisak da je Citroen sa namerom da „do temelja razmrda inače učmalu scenu u svojoj gami“, za C4 neskriveno odabrao već dobitnu kombinaciju dizajna Toyote C-HR sa željom da u kompaktni hedžbek „ubaci“ primese tražene SUV linije.

 

 

Ovim potezom kopiranja japanskog giganta je možda učinjen dobar tržišni korak, ali je čini se preko noći pregažen identitet marke Citroen.

 

Stvar donekle popravlja veliki izbor pogonskih agregata, od dizela, benzina pa do električne varijante koja stiže istovremeno sa svim ostalim vrstama motorizacije. Više reči o tome u nekoj od narednih vesti.

 

Ono po čemu se C4 najviše razlikuje od „originala“ je njegova jednostavna, čista, moderna, ujedno i potpuno digitalizovana unutrašnjost.

 

 

Za sada nema previše konkretnih informacija, osim da će dolazeći C4 promovisati novu Citroen Advanced Comfort tehnologiju sa revolucionarnim sedištima i sjajnim elementima udobnosti.

 

 

Celokupna ponuda novog C4 uključujući i 100% električni e-C4 biće otkrivena 30. juna, kada će biti poznati i svi detalji modela. 

2 Komentara

  1. Iz jednog ugla podseća na C-HR, ali kada se pogleda kao celina nema nikakve veze sa njim. Dizajn je vrlo originalan, zadnji deo apsolutno u skladu sa tradicijom. Takođe mislim da se njegove dimenzije neće uklopiti u kategoriju korsovera, to je samo optička varka zbog plastika oko rubova koje je imao i Golf 1, to nije nikakva novina u automobiskom svetu. Klirens jeste malo viši i to je ok, nekad su svi automobili bili takvi pa su ih vrmenom spuštali do te mere da nijedan auto koji je izašao u poslednjih 20 godina nema cele plastike ispod prednjeg branika. Kako god, ovaj auto je skroz normalan po pitanju oblika. Enterijer je originalan, ali mogao je malo imati neku dozu emocija.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery