AktuelnoPredstavljamo

Novi BMW serije 2 Coupe stupa na scenu bez hipertrofirane maske hladnjaka

2.05KPregleda

Nova, druga generacija BMW-a serije 2 Coupe, kao i Lotus Emira, predstavljena je pred javnu premijeru koja će se održati na Festivalu brzine u Gudvudu.

 

Zadržavajući pogon na zadnje točkove kao standard, kao i siluetu s kabinom povučenom unazad, novajlija neguje duh bavarske marke i apeluje na kupce koji su u potrazi za emocionalnim vozačkim doživljajem.

 

 

Na početku, biće u ponudi u tri verzije: 220i s 2,0-litarskim turbomotorom sa 184 ks i 300 Nm, 220d (blagi hibrid) s 2,0-litarskim turbodizelom sa 191 ks i 400 Nm i M240i xDrive, koji ispod haube poseduje 3,0-litarski redni šestocilindraš. Potonji model je ujedno perjanica u ponudi (do dolaska M2), a raspolaže s 374 ks i 500 Nm.

 

Svaki od modela koristi osmostepeni automatski menjač s „Launch Control“ i „Sprint“ funkcijama. M240i u igru uključuje elektronski zadnji diferencijal s akcentom na poboljšane vozne karakteristike, dok je xDrive pogonski sistem programiran tako da gravitira ka zadnjim točkovima u starom dobrom BMW-ovom stilu. Tokom leta 2022. pristići će i 230i s 245 ks, dostupan s diferencijalnom na zadnjoj osovini.

 

 

Nova perjanica iz stanja mirovanja do 100 km/h ubrzava za 4,3 sekunde, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

 

Kreiran s agilnošću i dinamikom na umu, novi bavarski kupe je nešto veći u odnosu na prethodnika, dugačak 4.537 i širok 1.838 milimetara, uz visinu od 1.390 milimetara.

 

Međuosovinsko rastojanje je produženo za 51 milimetar, što doprinosi „moćnom atletskom stavu“. Širi trag točkova napred i pozadi, uz 12 odsto poboljšanu torzionu krutost i odnos mase po osovinama od 50:50, doprinosi agilnijem prolasku krivina.

 

 

Mada je suštinski ostao veran opštoj silueti prethodnika, nova serija 2 Coupe je sveobuhvatno redizajnirana s ciljem da bude u ravni s novijim BMW –ovim modelima kao što su serija 3 i Z4.

 

Na svu sreću, hipertrofirane „nozdrve“ koje „krase“ seriju 4, M3 i M4, nisu svoje mesto pronašle kod serije 2 Coupe, koja je usvojila konvencionalnije rešenje u vidu poznatih „bubrega“.

 

Detalji dizajna inspirisani performansama, prisutni kod svih modela, dolaze u vidu niže prednje „suknjice“, aerodinamičkih lukova točkova i „mišićavog“ ramenog pojasa.

 

Što se M240i tiče, on može da se prepozna po četvrtastijim završecima izduvnih cevi, prednjem spliteru, zadnjem spojleru, sivim elementima trima i jedinstvenim M Sport naplacima od 19 cola.

 

 

M Sport stilski paket uključuje točkove od 18 cola, adaptivne LED farove, varijabilno sportsko upravljanje i čitav niz drugih opcionala.

 

U kabinu mogu da se smeste četiri osobe, dok su prednja sedišta opciono elektropodesiva i opremljena sistemom grejanja. Ispred vozača se nalazi multifunkcionalni volan u sportskom stilu i armaturna tabla orijentisana ka vozaču.

 

Porudžine za novi BMW serije 2 Coupe počinju početkom 2022.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery