24 časa Le ManaAktuelnoVesti

Nova pobeda Toyota na 24 Časa Le Mana

1.71KPregleda

Peta uzastopna pobeda hiper Toyote

 

Posada Tojote sa brojem osam odnela je pobedu na ovogodišnjem izdanju legendarne trke 24 časa Le Manu i tako japanskom proizvođaču donela peti trijumf zaredom.

 

 

Kako prenosi Sport Klub, na najvišem stepeniku pobedničkog postolja našli su se Sebastijan Buemi, Brendon Hartli i Rio Hirikava. Za Buemija je to četvrta pobeda u Le Manu, za Hartlija treća, dok je Hirikavi to prvenac na jednoj od najvećih trka na svetu, a on je tako postao peti japanski vozač koji je ostvario pobedu na njoj.

 

 

Od starta do cilja bilo je jasno da će Tojota ostati nedodirljiva u Le Manu, pošto su se tokom dve trećine trke u vođstvu smenjivale dve posade japanskog proizvođača. Njihova borba rešena je pre isteka 16. sata trke, kada se model GR010 hibrid sa brojem sedam, za čijim volanom je bio Hose Marija Lopes, zaustavio na stazi. Iako je Argentinac uspeo da pokrene svoj hiperautomobil, izgubio je jedan krug, a do kraja trke on, Majk Konvej i Kamui Kobajaši nisu uspeli više od toga da se vrate u isti krug kao pobednička posada Tojote. Na kraju je razlika iznosila tek nešto više od dva minuta.

 

Na najnižem stepeniku pobedničkog postolja našla se posada Glikenhausa, koju su činili Rajan Brisko, Ričard Vestbruk i Frank Majlo, a oni su imali pet kerugova zaostatka. Iza njih su sledili Olivije Pla, Roman Duma i Pipo Derani, koji takođe brane boje Glikenhausa, a sledila ih je najbolja posada u LMP2 klasi – Oreka, čije boje su branili Roberto Gonsales, Antonio Feliks da Kosta i Vil Stivens.

 

Izvor: Sportklub.rs

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery