Vesti

Nova, osma generacija modela VW Golf biće premijerno predstavljena 24. oktobra!

Tako se bar sepkuliše

VW Golf MK8
7.52KPregleda

Dugo i željno iščekivana, nova, osma generacija modela VW Golf, biće premijerno predstavljena 24. oktorbra, prenosi Motor1.

VW Golf MK8

Naime, Volkswagen je u početku planirao da novu, osmu generaciju svoj najprodavanijeg modela predstavi na Sajmu automobila u Frankfurtu prošlog meseca. Međutim, umesto toga je odlučeno da taj dofađaj bude posvećen premijeri potpuno električnog ID. 3 modela. Sada se navodi da će premijera nove generacije modela Golf biti održana 24. oktorbra u Volfsburgu. Takođe, premijera će se prenositi putem interneta.

Sa druge starne, uprkos pokušajima nemačkog proizvođača da od javnosti sakrije dizajn novog Golf-a, na internetu se pojavile špijunske fotografije na kojima se on vidi bez gotovo ikakve kamuflaže. Prošle nedelje je uslikan i Golf GTE plug-in hibrid.

Kupci koji žele najekonomičniju verziju modela Golf će morati da se zadovolje GTE plug-in hibrdinom verzijom. Razlog je taj što se potpuno električni e-Golf više neće proizvoditi kako bi se napravilo mesta za model ID.3. Očekuje se da Golf MK8 GTE ima isti pogonski sklop kao i Passat GTE. To znači kombinaciju 1.4-litarskog TSI turbo agregata i elektromotora koji razvija 113 KS. Tu će biti i baterija od 13 kWh. Prema tome, novi Golf GTE bi mogao ukupno razvijati 215 KS i 400 Nm obrtnog momenta.

Novi VW Golf će se prodavati i u karavan varijanti, a očekuju se i GTI i Golf R verzije.

VW Golf MK8

Špijunske fotografije: Carscoops

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery