Vesti

Nova, najsnažnija verzija modela Touareg je poslednji Volkswagen automobil sa V8 dizel agregatom!?

Razvija 415 konjskih snaga!

VW Touareg V8 TDI
2KPregleda

Iako se polako priprema za „električnu“ budućnost sa modelima iz I.D linije, Volkswagen je odlučio da ljubitelje SUV-a nagradi novom verzijom modela Touareg.

VW Touareg V8 TDI

Ovaj Volkswagen Touareg je predstavljen pre par nedelja. Ispod njegove haube krije se četvorolitarski V8 agregat koji razvija 415 konjskih snaga (310 kW) i 900 Nm obrtnog momenta. Tako je, moderni Volkswagen sa jakim dizel agregatom, uprkos „Dizelgejt“ skandalu!

Međutim, ovo bi mogao biti poslednji automobil nemačkog brenda koji će imati V8 dizel agregat. Ova informacija je stigla od Jurgena Stekmena, šefa marketinga kompanije VW. On je na ženevskom sajmu automobila jednostavno izjavio: “ Velike su šanse da je ovo poslednji automobil sa V8 dizel agregatom kojeg ćete videti.“

„Upoznao sam dosta vlasnika modela Touareg sa V10 TDI agregatom, koji svoj automobil ne planiraju da prodaju, nikad. Mislim da će isti slučaj biti i sa ovim V8 agregatom. Namenjen je onima koji žele nešto specijalno. Upravo to su sada i dobili“, dodao je on.

Stekmenu se novi Touareg V8 TDI toliko dopada da na njega već gleda kao na kolekcionarski model.

Naime, za automobil koji je dosta težak, Touareg V8 TDI iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 4,9 sekundi. Ovaj model postiže elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Porudžbine za ovaj model će početi da se primaju od kraja maja, a cena će biti poznata nešto malo pre toga.

VW Touareg V8 TDI

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery