AktuelnoVesti

Nova Honda Civic izgleda moćnije, bezbednija je i tehnološki naprednija (VIDEO)

5.13KPregleda

Prototip Honde Civic nam pruža jasan uvid u ono što možemo očekivati od serijske verzije

 

Verovali ili ne, Civic je s nama gotovo 50 godina. Prvi primerak je sišao s proizvodne linije u Japanu 1972. godine, da bi ubrzo postao bestseler japanske marke, dostupan u sedan i hečbek karoserijskim varijantama.

 

 

Kako se Civic bliži „zlatnom jubileju“, „renoviran“ je za potrebe 11. generacije. Mada još uvek prototip, Honda kaže da je on jasan pokazatelj serijskog modela koji treba da pristigne negde početkom sledeće godine. Mada će počivati na istoj platformi kao aktuelni model, Civic za 2022. će krasiti novi stajling spoljašnjosti i enterijera, naprednija tehnologija, više bezbednosnih sistema, kao i nekoliko novih kolor opcija.

 

 

Prototip u sedan formi poseduje potpuno novi front s naglašenijom maskom hladnjaka i oštrijim prednjim farovima s LED dnevnim akcentima. Novi detalji bi trebalo Civicu da donesu „opasniji“ izgled, uz jednostavniju opštu formu. Ostatak karoserije zadržava iste atletske proporcije i nizak profil odlazećeg modela na kojem je baziran, ali izgleda nešto uglađenije s novim detaljima na bokovima, C stubom u stilu Cadillaca i naglašenijim pojedinačnim elementima kako napred tako i pozadi. Honda kaže da je s novim dizajnom imala nameru da Civic vizuelno učini širim i nižim nego ranije, uprkos tome što je gotovo identičan s prethodnikom u smislu dimenzija.

 

 

Zadnji deo prototipa izgleda smelije nego ranije, s većim razdvojenim, zatamnjenim kućištima zadnjih svetala (bravo za Hondu što nije primenila rešenje LED trake koja se pruža preko čitave širine vozila). Suptilni spojler Civicu pruža aerodinamičniji profil, dok dvostruki završeci izduvnih cevi daju na sportskom momentu. Automobil je u „Solar Flare Pearl“ finišu, u kombinaciji s crnim naplacima od 19 cola. Oba ova detalja će biti dostupna za kupce.

 

 

Honda Civic za 2022. će biti dostupna u dve karoserijske varijante, sedan i hečbek. Kompanija je već najavila ukidanje kupea, ali Si sedan i Type R hečbek će nastaviti da egzistiraju i u narednoj generaciji, uz mogućnost posedovanja manuelnog menjača.

 

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery