Vesti

Nissan ukida 10.000 radnih mesta širom sveta!?

Razlog je stmoglav pad profita!

Nissan
1.5KPregleda

Kako se navodi u najnovijim izveštajima, Nissan planira da ukine 10.000 radnih mesta. Početkom godine je najaveljeno da će radna mesta biti ukinuta zbog pada profita. Prva  su na udaru su radna mesta u postrojenjima ove kompanije u Velikoj Britaniji.

Nissan

Kako prenosi agencija Rojters, očekuje se da japanski proizvođač automobila uskoro objavi podatke o stečenom profitu za prvi kvartal ove godine. Pretpostavlja se da je profit te kompanije opao za čak 90%! Ako se to ispostavi kao istina, onda je ovo najgora godina u poslovanju kompanije Nissan u nekoliko poslednjih decenija.

Upravo to je razlog zbog kog će bez posla ostati 10.000 ljudi. Naime, još u maju je najavljeno da će bez posla ostati 4.800 ljudi. Većina njih je zaposleno u postrojenjima van Japana. Ipak, ispostavilo se da će bez posla ostati duplo veći broj ljudi.

Predstavnici kompanije Nissan su odbili da komentarišu to što će 10.000 ljudi ostati bez posla. Međutim, oni su potvrdili da je procena da je profit te kompanije pao za oko 90%, prilično tačna. „Kompanija će podatke o ostvarenom profitu objaviti ovog četvrtka“, naveli su oni. Glasine o ukidanju još većeg broja radnih mesta su samo povećale strah kod radnika u postrojenju kompanije Nissan u Sanderlendu u Velikoj Britaniji. Naime, budućnost tog postrojenja još uvek visi o koncu zbog Bregzita, ali i odluke vrha kompanije da se sledeća generacija modela X-Trail ne proizvodi tamo.

Nissan se suočava sa problemima i na tržištu SAD gde su popusti na modele te kompanije doveli do urušavanja slike brenda i smanjene potražnje za njegovim automobilima.

Radna mesta su ugrožena i radnicima u postrojenjima u Inidiji i Brazilu, ako je verovati izvorima na koje se poziva Rojters.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery