24 časa Le ManaAktuelnoTjuning

Nissan GR-R (658 ks) vs Nissan GT-R (1013 ks) vs Nissan GT-R (1672 ks) (VIDEO)

2.07KPregleda

Da li konjske snage zaista toliko doprinose brzini na drag stazi?

 

Da bi to ispitao, CarWow tim na čelu s Metom Votsonom, „na crtu“ je stavio tri Nissana GT-R. Suvišno je reći da je ovaj „eksperiment“ više nego zanimljiv, jer se radi o tri modifikovana primerka. Onaj „u sredini“ raspolaže s 1.000 ks, što je već dovoljno da nam poraste nivo adrenalina.

 

Dakle, ispred sebe imamo R35 Nissan GT-R u tri nivoa tjuninga. Najpre, tu je relativno „pitomi“ primerak s 658 ks (484 kW), zatim „prgavi“ s 1.013 konja i  na kraju„Godzila“ s čitave 1.672 ks (1.230 kW). Najsnažniji primerak poseduje i posebne točkove i gume za trke na četvrt milje umesto standardnih.

 

R35 je u prodaji još od 2009., i od tada je omiljeni predmet tjunerskih kuća na svim meridijanima. Ovaj „ubica“ superautomobila je brzo izgradio svoju reputaciju. Tokom 12 godina, evoluirale su i modifikacije, na viši nivo podižući ne samo snagu, već i pouzdanost. Rezultat se ogleda u tome što je postalo „rutinski“ da „frizirani“ GT-R isporučuje četvorocifrenu brojku kada je o konjskim snagama reč.

 

U ranim danima modifikacija R35, mnogi vlasnici su imali problem s transmisijom, koja je trpela velika opterećenja tokom brzih startova. Ipak, Nissan je pronašao način da je učini izdržljivijom, a čak su i kompanije koje se bave postprodajom izašle sa sopstvenim rešenjima, da bi siloviti start „1000 i više grla“ bio pouzdan i siguran.

 

Ova trka „suludih“ brojki sjajan je podsednik na koji način R35 GT-R dominira u trkama na četvrt milje. Mada je s aspekta dizajna pomalo zastareo, Nissanov pulen i dalje isporučuje neverovatna vremena, pobeđujući gotovo sve što postoji na četiri točka.

 

 

Vrele Gume

Izvor: CarWow via YouTube

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery