Vesti

Najjeftinije električno vozilo kompanije Volkswagen će zapravo biti druga generacija modela e-UP!?

1.75KPregleda

Tokom prošlog meseca Bloomberg je preneo informaciju da će Volkswagen svojoj gami električnih modela (I.D. linija automobila) dodati još jednog člana, koji će se prodavati po ceni od 18.000 evra u Nemačkoj.

Na osnovu prvih informacija se pretpostavljalo da će taj model zapravo biti kompaktni krosover. Međutim, sada se ispostavilo da su planovi Volkswagen-a za uvodni električni model znatno drugačiji.

Naime, kako prenosi sajt InsideEVs, Metju Rina, potpredsednik nemačkog proizvođača u Severnoj Americi, je tokom Sajma automobila u Los Anđelesu otkrio da to novo električno vozilo neće biti deo I.D. linije automobila, već da je reč o unapređenoj verziji modela e-UP!.

Kako je on naveo, to malo, gradsko električno vozilo bi trebalo da dobije veće baterije kako bi sa jednim punjenjem moglo da pređe veći broj kilometara, i neće biti bazirano na MEB platformi. Takođe, kao i trenutna generacija ovog modela, ni nova generacija se neće prodavati na tlu američkog kontinenta već samo u Evropi.

Pročitajte i: Volkswagen može napraviti 15 miliona električnih vozila koristeći MEB platformu

Još uvek nije poznato kad Volkswagen zapravo planira da predstavi novu generaciju modela e-Up!, ali se pretpostavlja da će to biti nakon 2020. godine. Kako se navodi, nemački proizvođač ima velika očekivanja kada je u pitanju taj model, te veruje da će godišnje prodavati po 200.000 primeraka.

Po novim WLTP standardima, trenutna generacija modela e-Up! sa jednim punjenjem može da pređe i do 134 kilometara. Za punjenje preko obične utičnice je potrebno 9 sati.

Napomena: na fotografijama se nalazi model e-UP! za 2019. godinu.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery