AktuelnoVesti

Najbrži svetski Nissan GT-R (VIDEO)

3.28KPregleda

Za vozilo začeto 2000-ih, Nissan GT-R odrađuje sjajan posao u domenu za koji je stvoren.

 

Bez obzira što je još uvek u aktuelnoj generaciji, R35 je već sada kultni model, omiljen među svetskim tjunerima, vladar u trkama na četvrt milje. Naravno odavno to nije u standardnoj verziji.

 

Da bi se nosio s mlađom konkurencijom, neophodno je da se neke stvari „ispod lima“ dorade, tako da 3,8-litarski V6 twin-turbo, koji normalno raspolaže s 480 do 600 konja, biva „friziran“ tako da isporučuje i preko 1.000 ks.

 

Do „stotke“ ubrzava za nešto više od tri sekunde, dok najnovija Nismo verzija to vreme spušta na 2,5 sekundi. Međutim, sve je to ništa u odnosu na najbrži svetski GT-R.

 

Već na prvi pogled, jasno je da se ne radi o fabričkom modelu. Nabildovana karoserija, masivno zadnje krilo, drag gume i padobran (koji pomaže pri usporavanju), jasno ukazuju o kakvoj se „zverki“ radi. GT-R o kojem je reč je od sportskog automobila transformisan u rasni dragster.

 

Kao što smo već spomenuli, radi se o najbržem „Godzilli“ na svetu, bar kada je reč o ubrzanju na četvrt milje, koje odrađuje dok si rekao „keks“. Ništa čudno, budući da raspolaže s, pazite sad – 2.300 ks! Kompletna snaga se inače u njegovom slučaju prenosi na zadnje točkove.

 

Četvrt milje je prešao za 6,5 sekundi, a sasvim je očigledno da može i brže, jer nije imao najsjajniji start. Poređenja radi, najbolje vreme koje je napravio Tesla Model S Plaid iznosi 9 sekundi. Naravno, Teslin pulen je serijski automobil, dok je ovaj GT-R temeljno modifikovan za trke na četvrt milje.

 

Pogledajte ga u akciji.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery