Vesti

Najavljen je VW Touareg R plug-In hibrid!

Na tržištu se očekuje već od 2021. godine

VW Touareg R
1.74KPregleda

Volkswagen R linija modela će uskoro postati bogatija za još jednog člana! Naime, šef prodaje i marketinga nemačkog proizvođača, potvrdio je da se trenutno redi na modelu Touareg R!

VW Touareg R

Kako prenosi Auto Express, Jurgen Stakman je rekao da će taj krosover biti prvi R model koji će imati plug-in hibridni pogonski sklop. On naravno nije zalazio u detalje, ali je rečeno da VW Touareg R možemo očekivati već 2021. godine. Pretpostavlja se i da će on biti opremljen dvolitarskim, turbo, četvorocilindarskim agregatom i snažnim elektromotorom.

Naime, Volkswagen već prodaje Touareg PHEV u Kini. On ima četvorocilindarski, turbo agregat zapremine dva litara kojem pomaže elektromotor koji razvija 134 KS (100 kW). Zahvaljujući tome, taj model ukupno razvija 363 KS (271 kW) i 699 Nm obrtnog momenta. Takođe, on samo na električnu energiju, sa jednim punjenjem, može da pređe i do 58 kilometara.

“Obični” Touareg PHEV će se uskoro naći i na evropskom tržištu, te nema nikakve sumnje da će Touareg R biti snažniji. Još uvek ništa nije zvanično, ali se spekuliše da bi on mogao razvijati oko 400 KS (289 kW).

Iako će Touareg postativ prvi hibridni R model, očekuje se i još elektrifikovanih varijanti. Stakman je rekao da je Touareg R samo “početak putovanja”, te da je na šefu Volkswagen R odeljenja, Hosu Kapitou da ostvari električnu budućnost ovog podbrenda.

VW Touareg R

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery