AktuelnoVesti

Na desetine prevarenih kupaca polovnjaka

24.4KPregleda

Uhapšen prevarant koji je uzimao između 3.000 do 7.000 evra za nepostojeći automobil

 

 

 

Iako smo u više navrata upozoravali na pojavu prevaranata u sistemu uvoza automobila iz inostranstva, očigledno naivnih a i pohlepnih ne manjka

 

 

Kako saopštava MUP Republike Srbije, policija je uhapsila M. J. (39) zbog prevara sa kupovinom automobila.
Akciju hapšenja izveli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Policijskom upravom u Jagodini, a po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

 

Sumnja se da je uhapšeni, od maja do novembra ove godine, na jednom sajtu oglašavao na prodaju vozila navodno uvezena iz inostranstva, lažno se predstavljao i ugovarao prodaju, zahtevajući da mu kupci pre isporuke uplate avans u iznosu od 3.000 do 7.000 evra, što su oni i učinili.

 

M. J. je potom, kako se sumnja, menjao brojeve telefona i prekidao komunikaciju sa oštećenima kojima vozila nikad nisu isporučena.

 

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

 

MUP poziva sve građane koji su oštećeni na isti ili sličan način da se jave u Policijsku upravu za grad Beograd ili na broj telefona: 011/279-84-09.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova takođe  upozorava građane da prilikom kupovine vozila iz uvoza i posredstvom sajtova novac ne uplaćuju avansno, da izbegavaju oglase u kojima je kupoprodajna cena mnogo niža u odnosu na tehničke karakteristike, godinu proizvodnje i stanje vozila, kao i da ne uplaćuju novac bez ličnog kontakta sa prodavcem i bez prethodnog pregleda vozila, uz prateću dokumentaciju.

 

Foto: MUP Srbije

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery