AktuelnoVesti

Monako: Izgoreo Ferrari F40

4.4KPregleda

Skupoceni Ferrari F40 progutala vatra

Danas je u Monaku došlo do incidenta, koji je osim ugrožavanja bezbednosti, proizveo i ogromnu materijalnu štetu.

Iz nepoznatog razloga u toku vožnje, zapalio se i potpuno izgoreo skupoceni Ferrari F40 koji je danas ikona pravog sportskog automobila namenjenog uličnim zadovoljstvima.

Inače, Ferrari F40 se sa punim pravom smatra jednim od najboljih super automobila ikada kreiranih.

Kako se trenutno stvari odvijaju, teško da će ga zameniti neki drugi model. Naime, svi proizvođači automobila se sve više fokusiraju na tehnologiju autonomne vožnje i na elektrifikaciju.

Ferrari F40

Ferrari F40 je poslednji model koji je kreiran dok je na čelu italijanskog proizvođača bio njegov osnivač, Enco Ferrari.

Ovaj model nikada nije ni zamišljan kao super automobil koji će se prilagođavati vozaču. Umesto toga, on je napravljen bez ikakve elektronike (osim klime). Tokom njegove kreacije Ferrari se vodio filozofijom: Jednostavan, lak i veoma, veoma brz automobil.

S obzirom da su današnji super automobili daleko brži, udobniji i praktičniji od modela Ferrari F40 i ostalih predstavnika nekih prošlih vremena, lako je pomisliti da su oni bolji. Oni to i jesu, po bezbednosti i performansama, ali vozila kao što su F40 su i dalje neka od “najčistijih” performantnih automobila ikada kreiranih. Kod njih je sve u vezi sa adrenalinom i uzbuđenjem koje izazivaju kod vozača, putnika i prolaznika.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery