970_250_eko
AktuelnoTjuning

Mini sa srcem Kawasaki Ninje (VIDEO)

1.22KPregleda

Plod ljubavi Minija i supermotocikla!

 

Neki ljudi troše gomilu novca na nove superautomobile, a zatim još koju gomilu na kojekakve modifikacije, kako vizuelne, tako i one koje se tiču performansi. Mi pripadamo nekoj drugoj grupi, onoj koja između ostalog ceni kada neko od nekog „otpisanog“ četvorotočkaša svojim rukama napravi nešto posebno i podari mu novi život.

 

 

Mini o kojem je reč je negde između. Baziran je na Rover Miniju iz 1991., što znači da je automobil davalac niti skup niti nemoguć za nabavku. Kada ga pogledamo, teško je poverovati da je neko pravio tako nešto ranih devedesetih, ali na našu radost – jeste.

 

 

Ipak, vlasnik je imao posebne planove za ovaj mali ulični „karting“. Motor koji je Mini učionio slavnim u prvi mah, potpuno je odstranjen, da bi na njegovo mesto bio instaliran rezervoar za gorivo, uz malo prostora za odlaganje stvarčica, pod uslovom da vam ne smeta da se one malo „osete“ na benzin.

 

 

E, sada dolazimo do suštine, implementirane iza vozača, što ovo vozilo pretvara u dvosed (iz snova). Nema tu mnogo prostora, ali novoj pogonskoj jedinici to nije ni potrebno. Razlog je taj što je reč o rednom četvorocilindarskom, četvorotaktnom, vodeno hlađenom, DOHC motoru sa 16 ventila, radne zapremine 0,998 l, sa 160 ks. Reč je o jedinici iz Kawasaki Ninje ZX10R, što podrazumeva dve stvari: „vrti se kao lud“ i usput proizvodi pravi audio spektakl.

 

 

Gledanje video klipa donosi neverovatnu senzaciju – vidite automobil a čujete nešto što biste asocirali s trkačkim motociklom ili Formulom 1. Mozgu je potrebno malo da sve to procesurira, jer prvo što ćete pomisliti je da je neko miksovao zvuk s videom i malo se našalio.

 

 

Mini je pozajmio i Ninjin sekvencijalni menjač, što vožnju čini još uzbudljivijom, u reli stilu. Enterijer je takođe modifikovan i izgleda prilično lepo, a jedini problem što ste par decimetara udaljeni od glasnog agregata supermotocikla, od one vrste što zna da vas probudi u toku noći, kada neki motoraš „huligan“ uživa u buđenju komšiluka.  Samo požarni zid deli kokpit od novog koša motora, tako da je unutar kabine prilično „vrelo“. Ipak, zabava koju donosi vožnja ovog „čuda“ verujemo da je neponovljiva.

 

Pogledajte video!

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery