AktuelnoVesti

Mini Countryman skoro potpuno otkriven

1.97KPregleda

Minimalne promene na novom, odnosno osveženom, Mini Countryman-u

 

Proleće je izgleda konačno „pobedilo“ korona maniju i Mini je rešio to da proslavi uklanjanjem dela kamuflaže sa novog Countryman-a najavljenog za 2021. godinu. Bilo je i krajnje vreme s obzirom da ga britanski brend duže od godinu dana najavljuje i testira.

 

 

Facelift model je ovih dana uhvaćen na testiranju na Nirburgringu gotovo bez kamuflaže, uz prepoznatljiv John Cooper Works imidž.  Iako na prvi pogled izgleda isto kao i prethodnik, dolazi nam sa nekoliko relativno malih, ali primetnih promena. Najuočljivije su osveženi farovi koji sada sadrže četvrtaste naglaske koji se kriju u pozadini svetla. Čini se da nije bilo drugih većih promena napred, ali  je moguće da bi model u konačnoj izvedbi  mogao da dođe sa skromno revidiranom rešetkom hladnjaka.

 

 

Manje revizije urađene su i nazad, jer osveženi Countryman dolazi sa modernizovanim zadnjim svetlima inspirisanim motivom „Union Jack“, odnosno britanskom zastavom, poput onih koje smo imali na Mini Cooper SE modelu nedavno na testu.

 

 

Dok su spoljašnje promene jedva primetne, u kabini će se pojaviti više noviteta. Prethodne špijunske fotografije pokazale su da će ovaj crossover imati novu digitalnu instrument tablu, ažurirani infotejment sistem i drugačiji menjač.

 

Ispod haube se očekuje poznata ponuda agregata. Izbor će verovatno počinjati od turbobenzinskog 1,5-litarskog trocilindričnog motora sa 134 konjske snage i 219 Nm obrtnog momenta. Takođe se može očekivati i turbobenzinski 2,0-litarski četvorocilindraš sa 192 kS i 280 Nm.

 

 

Oni koji traže nešto snažniju varijantu moći će da odaberu JCW verziju koja bi trebalo takođe da ima novi dvolitarski benzinski turbo motor koji ovog puta isporučuje 306 kS i 450 Nm obrtnog momenta. To će mu omogućuti da ubrza da do 100 km/h stiže za oko 5,1 sekundu, uz ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h. Naravno, odmah će biti dostupne i ekološke varijante modela, odnosno Cooper S E Countryman ALL4, koji je osvežen većim baterijama od 9,6 kWh, što je povećalo domet samo na struju sa nepunih 20 na tridesetak kilometara.

 

 

Svakako se očekuje još više detalja o popularnom Minijevom krosoveru, čiji bi glavni konkurent trebalo da bude osveženi Audi Q2, takođe najavljen na tržištu sledeće godine. Zvanično predstvaljanje Mini Countryman facelifta očekuje se u narednim letnjim mesecima.

 

 

 

Izvor: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery