Vesti

MINI Cooper S “60 Years Edition” – svetska premijera

Specijalno izdanje kao omaž originalnom modelu

MINI Cooper S “60 Years Edition”
3.86KPregleda

Kompanija MINI je premijerno predstavila model Cooper S “60 Years Edition”. Reč je o ograničenoj seriji namenjenoj britnaskom tržištu.

MINI Cooper S “60 Years Edition”

Ovaj model je kreiran u čast 60. rođendana originalnog BMC Mini modela. Taj model se proizvodio sve do 2000. godine i postao je najprodavaniji britanski model u istoriji.

MINI Cooper S “60 Years Edition” će se proizvesti samo u 500 primeraka, a u salonima će se naći od marta. Kakos u naveli predstavnici kompanije, on će se prodavati po ceni od 29.900 funti (33.680 evra).

MINI Cooper S “60 Years Edition” će biti ofraban u “British Racing Green IV” zelenu boju. Na spoljašnjem dizajnu se ističu još grafika na haubi sa natpisom “60 Years”, crni detalji, crni krov i kućišta bočnih retrovizora. Tu su i specijalne felne veličine 17 cola i amblem “60 Years”.

LED projektor logoa pozdravlja vozača, a u kabini se ističu još nekoliko detalja. Tu se pre svega misli na kožna sedišta sa kontrastnim šavovima, i amblemom “60 Years” na sedištima i volanu.

Tu je i ekran dijagonale 8,8 inča sa satelitskom navigacijom, blutut i Apple CarPlay funkcijom. Ističe se i bežični punjač za mobilne telephone. Comfort Plus paket opreme podrazumeva i kameru za vožnju u rikverc, senzor za pomoć pri parkiranju i sklopive bočne retrovizore. Tu su i LED prednje i zadnje svetlosne jedinice, senzori za kišu, ambijentalno osvetljenje i drugo.

MINI Cooper S “60 Years Edition”

Srce modela MINI Cooper S “60 Years Edition” je i dalje dvolitarski četvorocilindraš preuzet sa standardnog Cooper S modela. On razvija 189 konjskih snaga (141 kW) i povezan je sa sedmostepenim automatskim menjačem.

MINI Cooper S “60 Years Edition”

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery