Predstavljamo

Mercedes-Benz GLS i zvanično predstavljen!

S-Klasa među SUV modelima!

Mercedes-Benz GLS
3.07KPregleda

Već smo imali priliku da vidimo kako će potpuno novi Mercedes-Benz GLS izgledati, ali danas je on na Sajmu automobila u Njujorku i zvanično predstaljen, zajedno sa svim detaljima o njemu.

Mercedes-Benz GLS

Dizajn i dimenzije

Direktan konkurent modela BMW X7 izgleda kao veća verzija modela GLE. To i ne predstavlja neko veliko iznenađenje s obzirom da GLS deli platformu sa tim modelom. U svakom slučaju, reč je o najvećem i najluksuznijem SUV modelu kompanije Mercedes. Bar za sada.

Naime, model Mercedes-Benz GLS je za 77 mm duži i za 22 mm širi od svog prethodnika. Možda još važnije jeste to što je njegovo međuosovinsko rastojanje za 60 mm duže, te sada iznosi 3.137 mm. To znači više prostora u kabini, posebno za putnike na drugom redu sedišta.

Sva tri reda sedišta su elektronski podesiva i putnicima pružaju “izvanrednu udobnost”, kako navode predstavnici kompanije. Kada ne postoji potreba za njime, treći red sedišta se može “sklopiti” čime se povećava kapacitet prtljažnog prostora.

Kada su oborena sedišta i drugog i trećeg reda, zapremina prtljažnika iznosi 2.400 litara. Pored standardne konfiguracije sa sedam sedišta, Mercedes-Benz GLS će se prodavati i sa konfiguracijom od šest reda sedišta.

Mehanizacija i agregati

Na Sajmu automobila u Njujorku je izložen model Mercedes-Benz GLS 580 4Matic. To znači da ga pokreće četvorolitarski V8 agregat sa EQ Boost električnom asistencijom. Ovaj pogonski sklop razvija 482 KS i 700 Nm obrtnog momenta. Električna asistencija razvija dodatnih 250 Nm obrtnog momenta kada je to potrebno, ali su oni dostupni samo u kratkim vremenskim intervalima.

U paletu motora spadaju još i šestocilindarski benzinski i dizel agregati. Model GLS 450 4Matic poseduje trolitarski, redni šestocilindarski agregat koji razvija 362 KS i 500 Nm obrtnog momenta. On takođe ima EQ Boost električnu asistenciju. Nažalost, ovaj model neće biti dostupan na evropskom tržištu.

U Evropi, Rusiji i drugim tržištima će se prodavati dizel 2,9-litarski redni šestocilindraš OM 656. Varijante sa tim agregatom nose oznake GLS 350d 4Matic i GLS 400d 4Matic. Prvi razvija 282 KS i 600 Nm obrtnog momenta, a drugi 325 KS i 700 Nm obrtnog momenta. Svi agregati će biti povezani sa devetostepenim 9G-Tronic automatskim menjačem i 4Matic pogonom na svim točkovima.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery