Vesti

Hyundai Venue želi da dokaže da mali krosoveri ne moraju biti dosadni!

Premijera

Hyundai Venue
1.71KPregleda

Segment kompaktnih krosovera je popularniji nego ikada ranije. Naravo, Hyundai želi to da iskoristi te je danas u Njujorku premijerno predstavio potpuno novi model po imenu Venue.

Hyundai Venue

Spoljašnji dizajn i dimenzije

Ovaj model će se na tržištu naći već od 2020. godine. Odlikuje ga “kaskadna” maska (gril) sa čijih se bočnih strana nalaze kockasti farovi i uska LED dnevna svetla. Tu su i naglašeni lukovi iznad točkova i felne veličine 15 cola koje su standardne. Kao opcija su dostupne i felne veličine 17 cola.

S obzirom da je ovaj krosover dizajniran tako da bude zabavan i “fanki”, Hyundai će ga prodavati u osam različitih boja. One nose sledeća imena: Black Noir, Ceramic White, Denim, Galactic Gray, Green Apple, Intense Blue, Scarlet Red i Steller Silver. Kupci će moći da se odluče za panorama krov, zatamnjena stakla i krov u drugoj boji.

Hyundai Venue je u gami kompanije pozicioniran ispod modela Kona. On je dugačak 4.036 mm, širok 1.770 mm i visok 1.565 mm. Rastojanje između točkova je 2.520 mm. Da bismo to bliže objasnili uporedićemo njegove dimenzije sa dimenzijama modela Kona. Naime, Venue je za 130 mm kraći, 30 mm uži i 15 mm viši od njega. Venue takođe ima za 81 mm kraće međuosovinsko rastojanje.

Enterijer i tehnologija

Kabina je relativno jednostavna i ne poseduje ništa što do sada nismo viđali. Ističe se kožom presvučeni volan i ekran infotejnment sistema dijagonale 8 inča. Tu su i USB portovi, kamera za vožnju unazad i ekran veličine 3,5 inča na instrument tabli.

Naravno, ovaj model je opremljen i brojnim sistemima za asistenciju vozaču i bezbednost. Tu se ističu sistem za održavanje vozila u jednoj traci, nadgledanje mrtvih uglova, upozorenje vozača i slično…

Mehanizacija i agregati

Hyundai nije otkrio puno detalja o pognoskim opcijama za ovaj model. Međutim, potvrđeno je da je srce modela Venue zapravo 1,6-litarski četvorocilindarski Smartstream Gamma agregat.  U suštini, radi se o unapređenoj verziji prethodnog Gamma agregata koja je dosta ekonomičnija.

Agregat može biti povezan ili sa šestostepenim manuelnim menjačem ili sa inteligentnom varijabilnom transmisijom. Svi modeli će imati pogon na prednjim točkvoma, ali predstavnici kompanije su naveli da će Venue imati “Snow” mod vožnje.

Cena će biti saopštena pre nego što se Venue nađe na tržištu. Međutim, s obzirom da početna cena modela Kona iznosi oko 20.000 dolara, manji Venue bi mogao biti nešto jeftiniji.

Hyundai Venue

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery