AktuelnoVesti

Mercedes-Benz C klase All-Terrain stupa na scenu

2.27KPregleda

Porodica Mercedes-Benz C klase dobija još jednog člana, pogodnog i za terensku vožnju. Samim tim, krase ga neke modifikacije na planu dizajna, pogon na sve točkove i dva dodatna režima vožnje.

 

C klasa All-Terrain može da se pohvali 40 milimetara povišenim klirensom, većim točkovima i 4Matic pogonskim sistemom na sve točkove. Ovo je prvi All-Terrain model još od E klase, koja je ovaj tretman prošla 2017.

 

 

U Mercedesu kažu da je njihov pulen iz D segmenta sada sposobniji za vožnju po lošim putevima i zahtevnijim voznim podlogama, s multilink ogibljenjem i robusnijim zglobovima, uparenim s pasivnim sistemom amortizacije.

 

Četvorocilindarski benzinci i dizelaši mogu da se odaberu s blago hibridnom tehnologijom za dodatnu efikasnost i rekuperaciju energije, što je verovatno slično sistemima dostupnim na standardnoj C klasi karavan, mada krajnje brojke tek treba da budu potvrđene.

 

 

Vozačima su na raspolaganju i dva dodatna režima vožnje – Offroad i Offroad+, ekskluzivno za All-Terrain model. Prvonavedena postavka omogućava lakši prolazak preko peskovite, zemljane ili šljunkovite podloge, dok „plus“ vozaču pomaže da se bezbedno izbori s težim i strmijim površinama.

 

Naplaci opciono idu od 17 do 19 cola, dok su LED svetla standardna. Dodatno „off-road“ osvetljenje omogućava širi snop, tako da vozač može lakše i na vreme da primeti prepreke koje se nalaze sa strane.

 

 

Novajlija je primio i nekoliko unapređenja na planu stajlinga, poput hromirane maske hladnjaka i zaštitnih donjih oplata napred i pozadi.

 

 

Kada je o unutrašnjosti reč, All-Terrain je standardno opremljen Avantgarde specifikacijama, s tri smeđe i crne dostupne šeme. Tu je i izbor u vidu 10,25 ili 12,3-inčnog displeja info-zabavnog sistema, koji između ostalog vozača informiše o posebnim karakteristikama puta, poput uspona, nizbrdice, ugla upravljanja, uz geografske koordinate i kompas.

 

 

Očekuje se da C klasa All-Terrain bude za nijansu više „premijum“ u odnosu na standardan model, pa se tako očekuje i prirast u ceni.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery