Vesti

McLaren i Mercedes-Benz ponovo sarađuju u Formuli 1!

McLaren će agregate Mercedes-Benza početi da koristi od 2021. godine

McLaren i Mercedes-Benz
1.39KPregleda

Formula 1 tim McLaren-a, najavio je da je postigao sporazum sa kompanijom Mercedes-Benz. Taj sporazum podrazumeva britanski tim koristi njihove agregate od sezone 2021. pa najmanje do 2024.

McLaren i Mercedes-Benz

Naime, McLaren i Mercedes su već uspešno sarađivali u Formuli 1. Tako je bilo pre odluke McLaren tima da pređe na agregate kompanije Honda 2015. godine. Verujemo da je su čelnici McLarena požalili zbog te odluke. Taj tim trenutno kupuje pogonske sklopove od Renault-a. Prema tome, postizanje novog dogovora sa vladajućim šampionom sveta kada je reč o vozačima, ali konstruktorima u Formuli 1, svakako je dobra odluka.

„Ovaj sporazum je jako važan za naš plan da se vratimo staroj slavi u Formuli 1. Mercedes je trenutno ispred svih, kako kao tim, tako i kao konstruktor. Sasvim je logično da želimo da sarađujemo sa njima“, rekao je izvršni direktor McLaren-a, Zek Braun.

Šef Mercedes-Benz Motorsport odeljenja, Toto Wolff, rekao je da želi da vidi McLaren na samom vrhu.

McLaren je „raskinuo“ sa Mercedes-Benzom 2015. godine verujući da ne može da izazove nemački tim na stazi, jer od njih kupuje agregate. Tada su čelnici britanskog tima verovali da im Mercedes prodaje agregate koji su slabiji od onih koje on koristi. Međutim, danas je Zek Braun rekao da je uveren da Mercedes svojim klijentima (timovima) u Formuli 1, daje iste agregate koje i on sam koristi.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery