AktuelnoVesti

Maroko sa 175.000 novih vozila „ubio u pojam“ srpsko automobilsko tržište

60KPregleda

Maroko registruje sedam puta više novih automobila godišnje od Srbije

 

 

Stiže Neo,  prvi domaći model iz Maroka po uzoru na Jeep Willis

 

 

Maroko kao zemlja velikih mogućnosti, u automobilskoj industriji beleži sve impresivnije rezultate. Samo u toku prošle godine na putevima Maroka je registrovano čak 175.000 novih vozila dok je recimo u Srbiji taj broj svega 25.000 dok sa svim uvezenim polovnjacima tek dolazimo do zavidne marokanske brojke.

 

 

Zahvaljujući činjenici da Marko ima 37 miliona stanovnika uz rast standarda, automobilski preporod prati ne samo dobra prodaja novih vozila već i ambicija da proizvede i svoje nacionalno vozilo.

 

 

Uz podršku kralja Mohameda VI, 2018. godine osnovan je Neo Motors koji upravo počinje sa prodajom svog prvog modela koji stilom podeća na američku legendu iz Drugog svetskog rata – Jeep Willys.

 

 

 

Reč je o putničkom modelu s troja vrata dužine 3,9 metara koji pokreću licencni Peugeotovi (PSA) benzinci koji se proizvode u Maroku iz Peugeota 208 i Citroena C3 – 1.2 PureTech sa 82 KS i nešto starija verzija četvorocilindraša iz modela Peugeot 301 i C-Elysse – 1.6 MPi sa 115 KS.

 

 

Ovaj jedini Neo model se prodaje za oko 20.000 dolara

 

 

 

Zanimljivo je da se ceo automobil proizvodi bez uvoza komponenti, budući da Neo Motors proizvodi vlastitu karoseriju, šasiju i provodnike dok su ostali snabdevači delova za prvu ugradnju 43 domaće kooperantske kompanije.

 

Foto: Neo Motors

7 Komentara

  1. Haaaaahaaa,koliko mi proizvodimo naših automobila?
    Sa čime Vi poredite,šta?
    Zaključak,bolje bi nam bilo da smo bili Francuska kolonija.
    Iskrvarili par vekova i danas bi imali automobilsku industriju.🤣

    1. aerodinamican je kao zamrzivač sandučar.. standard nam i nije bolji od stila i alfe 147, kad već nabrajas, ljudi bi vozili mercedes, bmw, maserati, ali nije realno.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery