AktuelnoF1

Luis Hamilton ne voli simulatore a ni šetnje po stazi

1.31KPregleda

Timovi Formule 1 su uložili milione u tehnologiju simulacije vožnje poslednjih par decenija.

 

Uprkos tome, sedmostruki šampion, Luis Hamilton, obelodanio je da „nije zainteresovan“ za simulatore, rekavši da u proseku samo 20 krugova provede za ovom mašinom godišnje u sedištu Mercedesovog tima u Brekliju.

 

Hamilton je u razgovoru s Martinom Brandlom odgovorio na pitanje kakvu su ulogu imali simulatori u ostvarivanju stote pol pozicije na VN Španije prošlog vikenda.

 

„Jedva da vozim na simulatorima“, rekao je Hamilton. „Možda odradim 20 krugova godišnje, a i to je pitanje. Ne interesuju me simulatori.“

 

Aktuelni šampion je otkrio još jednu stvar, a to je da nikada nije bio ljubitelj šetnje po stazi, što mnogi vozači praktikuju sa svojim inženjerima četvrtkom, pred trkački vikend (ili sredom, kao što je slučaj u Monaku).

 

 

„Šetao sam stazom dok sam bio mlađi“, rekao je Hamilton. „Međutim, uvideo sam da je to za mene besmislena praksa. Potpuno je dugačije kada stazom prolazite velikim brzinama. Uvideo sam da je to samo traćenje energije, a tokom trkačkog vikenda sve se vrti oko čuvanja energije, da bi se odradio posao kako treba.“

 

Ne treba zaboraviti da je Hamilton svoju 100. pol poziciju ostvario na nezaboravan način, s tokom intervjua je takođe otkrio da proces rada na brzom krugu započinje od trenutka kada zakorači u padok na početku trkačkog vikenda.

 

„Pripremate se sve vreme, tokom četvrtka i petka“, rekao je Hamilton. „Na treninzima u petak i subotu ujutro, isprobavate sve mogućnosti i praktično slažete delove slagalice, ali ne do kraja. Zatim dolaze kvalifikacije kada nemate izbora; morate složiti slagalicu bez obzira što vam neki delovi možda nedostaju.

 

Ako pogledate krugove prethodnih godina, vidite one koje ste odradili u prošlosti, krugove koje su napravilli vaši rivali. Samo treba osigurati da ništa niste propustili na kraju.“

 

Sledeće postignuće koje Hamilton treba da ostvari je njegov 100. „Grand Prix“. Za to nedostaju mu još samo dve pobede.

 

Vrele Gume

1 Komentar

  1. Kenjac bio, kenjac ostao.
    Sećam se kada su on i Fetel bili početnici (ne i tačne godine) da je tada još bilo reči da Mercedes ima najbolji simulator koji već koristio Hamilton i pre nego što je ušao u F1. Znam da su mediji i tada pisali da je on bio najbolje pripremljen novi vozač u F1 bas zbog tog simulatora.
    Kao što napisah, kenjac.

    PS: Bilo je tada glasanje na VG sajtu gde su čitaoci mogli da glasaju ko je budući šampion F1. 🙂

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery