AktuelnoVesti

Lexus na putu da lansira svoju verziju Toyote Yaris Cross?

1.41KPregleda

Trebalo bi da bude pozicioniran ispod UX-a.

 

Lexus će navodno u ponudu staviti mali krosover, baziran na Toyoti Yaris Cross. Reč je o novim glasinama koje dolaze iz Japana, preciznije od Magazine X publikacije i Lexus Enthusiast foruma.

 

Po japanskom magazinu, mali krosover će se u Lexusovoj piramidi naći ispod UX-a i počivaće na GA-B platformi. Biće dostupan na istim tržištima gde je prisutan Yaris Cross, što znači u Evropi, Japanu i Australiji. I pogonska jedinica će biti ista, 1,5-litarski trocilindarski hibridni sklop, preuzet od Yarisa. Ipak, ove vesti treba uzeti s izvesnom dozom skepse.

 

Pre samo godinu dana, Japanci su podneli zahtev za zaštitu oznaka „LBX“ i „Lexus LBX“ u Evropi, što je mnoge navelo da veruju da je na meniju novi krosover model. Međutim, vrlo je verovatno da će ovaj bedž naći na nekom krosover konceptu.

 

Da podsetimo, bilo je glasina još u maju 2020., kada se spekulisalo da će novi krosover baziran na Yaris Crossu poneti naziv Lexus BX i da će pristići 2023., s cenom od oko 30.000 dolara.

 

Dakle, za sada se sve zasniva na pretpostavkama, ali uzimajući u obzir popularnost u kojoj krosoveri uživaju ovih dana, ne bismo bili izenađeni da Toyota lansira još jedan luksuzni model, koji će se staviti naspram Audija Q2 i BMW-a X1.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery